Salentói-félsziget

Salentói-félsziget

Salento vagy más néven Salentói-félsziget földrajzi és történelmi régió a dél-olaszországi Apulia közigazgatási régió déli végén. Az Olasz-félsziget egyik félszigetéről van szó, amelyet néha az olasz “bakancs” sarkaként írnak le. Átfogja Lecce tartomány teljes közigazgatási területét, Brindisi tartomány nagy részét és Taranto egy részét.

A félsziget Terra d’Otranto néven is ismert, a múltban pedig Sallentina. Az ókorban különféle neveken Calabria vagy Messapia néven hívták.

A Salentói-félsziget mészkőből áll, amely a Taranto-öblöt nyugatra osztja a keleti Otranto-szorostól, északon az Adriai-tengertől, délen a Jón-tengertől. Magában foglalja a Jónus és az Adriai-tenger közötti szárazföldi határokat, egészen a “Messapic küszöbig”, amely a Taranto-Ostuni vonal mentén húzódó mélyedés.

A salentói parti tornyok egyben parti őrtornyok, mivel a félsziget partvidékét hosszú ideig a saracenek tengeri támadásoknak vetették alá. Az első tornyokat normannok építhették. A fennmaradó történelmi tornyok többnyire a 15. és 16. századból származnak. Többnyire romokként maradtak fenn.

Lecce tartományban a Ciolo-barlang az egyik fő turisztikai célpont.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Bari autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

Átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Bari repülőtér, autóbérlés Lamezia Terme repülőtér, autóbérlés Málta repülőtér