Formentor-félsziget

Formentor-félsziget

A Formentor-félsziget a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetén található meg észak-keleti irányban, a Baleár-tengerrel övezve. A félsziget hivatalos neve: Cap de Formentor, vagy rövidebben Formentor. A szigeten átellenben található Palma de Mallorcával, a központi várossal. Amennyiben a Formentor-félszigetet szeretnénk megcélozni, bár néhány kisebb belföldi utat bonyolító repülőtér működik a szigeten, de érdemes a Palma de Mallorca Nemzetközi Repülőtérre (PMI) utaznunk, és innen venni az irányt a félsziget felé.

A Cap de Formentor a Mallorca Baleár-szigetek legészakibb pontján található. Legmagasabb pontja Fumart, 384 méter tengerszint feletti magassággal. Számos öböl kapcsolódik hozzá, köztük a Cala Fiquera, a Cala Murta és a Cala Pi de la Posada. Helyi látványosság a Formentori világítótorony, amelyet 1863-ban építettek, és ma is aktívan működő világítótoronyról van szó. Ez a legmagasabb világítótorony a Baleár-szigeteken, amelynek fókusztávolsága 210 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, Cap de Formentor csúcsán, a magasan elhelyezkedő sziklákon.

A Port de Pollençatól a Cap de Formentorig vezető 13,5 km-es utat Antonio Parietti olasz mérnök építette 1925-ben. Valamint megépítette a Sa Calobra felé vezető utat is.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési lehetőségeket Mallorca repülőtér autóbérlés ajánlatai közül egy helyen. Foglalja le néhány perc alatt autóját Mallorca szigetén tervezett nyaralásához.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot Malllorca szigetén.

A hegyvidéken számos kilátó és magaslat található, köztük a Mirador del Mal Pas is, amelyet Mirador d’es Colomernek is neveznek a kis Colomer-sziget után. A mallorcai Finisterre-ről gyönyörű panorámát kapunk: Keleten Menorcát, nyugaton a Cala Fiquerat és déli homokos strandját Alcudiát láthatjuk. Viszont e sziklás vidéken igazán felkorbácsolt a tenger, valamint a szél is erősen zúg.

A Racó de Xot délkeleti részén található egy tengerbe nyíló barlang. Két bejárata van, körülbelül 8 méterre a víz felszíne felett. A barlang hossza 90 méter, magassága pedig 8 méter, és az őskori talaiot kultúra egyik legfontosabb információforrásaként tartják számon, ugyanis régészeti lehetőségeket rejt magában.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.