Catania repülőtérAutóbérlés Catania repülőtér

A Catania-Fontanarossa repülőtér (olaszul: Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa) (CTA), más néven Vincenzo Bellini repülőtér, egy nemzetközi repülőtér Catania-ban, az olasz Szicília szigetének második legnagyobb városának repülőtere. Nevét Vincenzo Bellini operaszerzőről kapta, aki Cataniában született. Olaszország hatodik legforgalmasabb repülőtere. Legforgalmasabb útvonala a Catania Fontanarossa – Róma Fiumicino útvonal.

Szicília második legnagyobb városa Palermo után, és Olaszország tíz legnagyobb városa között található. Szicília keleti partján fekszik, a Jón-tengerrel határos. Catania megyében 58 önkormányzati régió található, ezek megyeszékhelye Catania városa, amely Olaszország hetedik legnagyobb kiterjedésű városának tekinthető. A város teljes lakossága nagyjából 300.000 főre tehető, míg Catania megyében több mint egy millióan élnek. A várost számtalanszor temette maga alá a láva, ezért lehetséges az, hogy az évszázadok, évezredek során a különböző rétegek megőrizték a korábbi időszakok építészeti emlékeit. Ezek a régi, fennmaradt építmények a következők, melyek egy-egy része megtekinthető: a Cataniai görög-római színház a 2. századból, az Odeon a 3. századból, mely 1500 néző befogadására képes. Az Amfiteátrum, a Montevergine görög Akropolisz, a Római vízvezeték és Fórum, keresztény bazilikák és temetkezési emlékek, katakombák, valamint Római oszlopsor. A Római termálok is ismertek, ilyen például az Achillean fürdők és a Négy „quain” fürdője.

Számtalan Barokk és történelmi templommal büszkélkedhet Catania. Ide tartozik a székesegyház, amely 1070 és 1093 között épült, az 1693-os földrengés után újjáépítették. Itt található az Assisi Szent Ferenc templom, ahol ereklyeként őrzik Eleanor Szicíliai királynő földi maradványait. Ogninai Szűzanya szentélye is érdekes lehet, melyet 1308-ban építettek. Közelében van egy torony, az úgynevezett Szent Mária-torony (Torre Santa Maria), amely a 16. században azt segítette, hogy visszaverjék a kalózok támadásait.

További érdekes látvány lehet az Ursino vár, mely a 13. században épült, vagy a Posta Palota, a Bellini Színház, a Bellini kert és a Botanikus kert.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Catania repülőtér autóbérlés egyszerűen.

A kereső összehasonlítja a legnagyobb autókölcsönző cégek: Hertz, Avis, Sixt, National, Easycar, Budget, Thrifty, Europcar és a helyi autókölcsönzők különböző ajánlatait, mint pl. a Noleggiare, Locauto és a Sicily By Car, exkluzív autókölcsönzési ajánlatokat biztosítva Önnek.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Cagliari repülőtér, autóbérlés Bergamo repülőtér, autóbérlés Palermo repülőtér, autóbérlés Bari repülőtér, autóbérlés Lamezia Terme repülőtér

Máltán: autóbérlés Málta repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.