Lisszabon repülőtérAutóbérlés Lisszabon repülőtér

Lisszabon Nemzetközi Repülőtere, más néven Humberto Delgado Repülőtér (LIS) 7 kilométerre északkeletre fekszik Lisszabon belvárosától. Különösen fontos elágazási pont Brazília, illetve Afrika felé, számos légitársaság megtalálható a Lisszaboni Repülőtéren.

Lisszabon Portugália fővárosa, fél millióan lakják, az Észak-atlanti Óceán mentén fekszik, alig 150 kilométerre Spanyolországtól. Elismerten az egyik legfontosabb város globális szinten, hiszen nagyon fontos szerepet tölt be a pénzügy, a kereskedelem, a média, a szórakoztatás, a művészet, oktatás és idegenforgalom területén. Lisszabon egyike annak a két portugál városnak (a másik Porto), amelyet fontos világvárosként tarthatunk számon.

✓ Nincsenek rejtett költségek
✓ 24/7 ügyfélszolgálat
✓ Ingyenes lemondás

A város különösen híres az építészetéről, a román, gótikus, barokk, modern és posztmodern építmények Lisszabon egész területén megtalálhatók. A várost a főút mentén számos műemlék színesíti. Számos múzeum és művészeti gyűjteményt is láthatunk. A város két leglátogatottabb múzeuma a Nemzeti Ókori Művészeti Múzeum, amely a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményével rendelkezik, valamint a Nemzeti Hintó Múzeum, amely a világ legnagyobb királyi hintó és kocsi gyűjteményét tartja számon. Továbbá még érdemes megemlíteni a Nemzeti Régészeti Múzeumot, a Lisszaboni Múzeumot, a Nemzeti Azulejo Múzeumot, a Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeumot és a Nemzeti Természettudományi és Tudományos Múzeumot is.

A lisszaboni operaház, a Teatro Nacional de São Carlos aktív kulturális programokkal jelentkezik, főként ősszel és télen. További fontos színházak még a Centro Cultural de Belém, és a Gulbenkian Alapítvány. A Cristo-Rei emlékmű a Tagus folyó mentén található, ez a monumentális építmény hasonlít a Rio de Janeiroban lévő Krisztus-szoborra. A portugálok a második világháborúban építették, egyfajta hálaadási emlékműként.

Megemlíthetjük még a Lisszaboni katedrálist, vagy más néven a Sé Katedrálist, valamint a VII. Edvárd Parkot. Két nevezetesség is az UNESCO világörökség részeként van számon tartva: a Belém Torony valamint a Jerónimos Monostor. 1994-ben Lisszabon megkapta az Európai Kultúra Fővárosa címet is.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Lisszabon repülőtér autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül. Gondoskodjon utazása kényelméről és legyen teljesen védve az autóbérlés során, válassza a teljes biztosítást!