Bari repülőtérAutóbérlés Bari repülőtér

A Bari Karol Wojtyła repülőtér (olaszul: Aeroporto di Bari-Karol Wojtyła) (BRI) az olaszországi Bari városát kiszolgáló repülőtér. Körülbelül 8 kilométerre északnyugatra fekszik a városközponttól. II. János Pál pápáról kapta a nevét, akit Karol Wojtyła-nak hívtak. A közelben található Palese városa, emiatt Palese repülőtérnek is nevezik (olaszul: Aeroporto di Palese).

Bari meghatározó város az Apulia régióban, az Adriai-tenger mellett, Olaszország déli részén fekszik. Dél-Olaszország második legfontosabb gazdasági központja Nápoly után, és a harmadik Palermo után. Kikötő és egyetemi város, valamint Szent Miklós városa. Maga a város több mint 300.000 lakosú. A nagyvárosi területen 1,3 millió lakos él.

A várost meglátogatva számos látnivalóval találkozhatunk. Ilyenek például a Margherita vagy a Piccinni színházak, vagy a botanikus kert (teljes nevén: Orto Botanico dell’Università di Bari). Egy zenei konzervatóriumnak is otthont ad. A Szent Tereza templomot is érdemes meglátogatni, mely barokk stílusban épült az 1600-as évek végén.

A strandolni vágyóknak jó program lehet a Pane e Pomodoro, amely a város fő strandjaként van számon tartva. Bari két tengeri kikötővel rendelkezik: a régi kikötővel és az új kikötővel, amelyet 1850-ben építettek. Amik még feltétlenül említésre méltók, az a Szent Miklós Bazilika, melynek az alapjait 1087-ben tették le. A templom Apulia négy nádori templomának egyike. A többi az Acquaviva delle Fonti és Altamura székesegyház, valamint a Monte Sant’Angelo sul Gargano temploma.

Említésre méltó még a Bari székesegyház. A canosi Szent Sabinusnak (San Sabino) szentelt bari székesegyházat 1034-ben kezdték el bizánci stílusban építeni, majd a későbbiekben barokk stílusban.

Továbbá még érdemes meglátogatni a Petruzzelli Színházat, a Sváb kastélyt, a Pinacoteca Provinciale di Bari-t, vagyis egy fontos művészeti galériát. Valamint az orosz Szent Miklós templomot, és a Barivecchia-t, vagy más néven Bari óvárosát.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Bari repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Bergamo repülőtér, autóbérlés Catania repülőtér, autóbérlés Palermo repülőtér, autóbérlés Nápoly repülőtér, autóbérlés Bologna repülőtér, autóbérlés Brindisi repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.