Alcantara szurdok

Alcantara szurdok

Az Alcantara-szurdok egy valódi természeti csoda Szicíliában, melyet az Etna vulkán hozott része.

A lenyűgöző bazaltsziklákat, bazaltorgonákat és a kristálytiszta vízű Alcantara-folyót gyalogosan is felfedezhetjük kiépített ösvényen. A bátrabbak a jéghideg (nyáron is 10-13 fokos) folyóban leúszva (canyoning) is élvezhetik a látványt.

Aki a gyalogos megoldást választja, útközben kilátó pontokról csodálhatja a szurdok elképesztő sziklaformáit és mediterrán növényvilágát, a citromfákat, narancsfákat, fügekaktuszokat.

Akinek fürdeni nincs ínyére, annak is érdemes belegázolni az Alcantara-patakba, ahonnan besétálhatunk a (sok helyen 1,5-2 méter) szűk és 50 méter magas sziklafalak közé, beleshetünk a fentről lezúdoló vízesések mögé és gyönyörködhetünk a ritka természeti csoda szépségében.

Az 50 méter mély szurdokba gyalog kb.10 perc alatt juthatunk le lépcsőn, de választhatjuk a lifetet is (ára kb. 13 euró).

Az Alcantara-szurdok Cataniától, Szicília fővárosától 60 km-re található, ahova Budapestről fapados járattal viszonylag kedvező áron repülhetünk.

Autóbérlés Catania repülőtér

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Catania autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Olaszországban: