Pisa repülőtérAutóbérlés Pisa repülőtér

Pisa nemzetközi repülőtér (olaszul: Aeroporto Internazionale di Pisa) (PSA), más néven Galileo Galilei Repülőtér az olaszországi Pisában található. Ez Toszkána fő repülőtere, Olaszországban pedig az utasok tekintetében a 10. Nevét Galileo Galileiről, a híres tudósról és Pisa szülöttéről kapta.

Pisa közvetlenül az Arno előtt terül el, a Ligur-tengernél, ez Pisa tartomány fővárosa. Noha Pisa világszerte ismert ferde tornyáról (a város katedrálisának harangtornyáról), a 91.000 lakosú város, a hozzátartozó területekkel együtt mintegy 200.000 fő) több mint 20 történelmi templomot, számos középkori palotát és különböző hidakat tartalmaz.

A város a Pisa Egyetemnek is otthont ad, amelynek története a 12. századra nyúlik vissza, és itt található a Scuola Normale Superiore di Pisa, amelyet Napóleon alapított 1810-ben.

Míg a “pisai ferde torony” néven ismert székesegyház harangtornya a város leghíresebb szimbóluma, a 20. óta ismert Piazza del Duomo számos művészeti és építészeti alkotással büszkélkedhet. A Piazza dei Miracoli néven (a Csodák tere), az óváros központjától északra terül el. A Piazza del Duomo a Dómnak (a székesegyház), a Keresztelőháznak és a Campo Santo-nak (a műemléki temető) is helyet ad. A középkori komplexum magában foglalja a fent említett négy szent épületet, a kórházat és néhány palotát.

Olyan nevezetességek találhatóak meg még, mint a Lovagtér (Piazza dei Cavalieri), a Palazzo della Carovana, lenyűgöző homlokzatával, amelyet Giorgio Vasari tervezett.

Szent Sixtus vagy Sixtusi kápolna egy kis templom, amelyet 1133-ban szenteltek fel, szintén közel van a Piazza dei Cavalieri-hez. Ma ez a város egyik legjobban megőrzött korai román stílusú épülete.
Ezek csupán ízelítők, számos más látnivaló fogad minket a városban, ha ellátogatunk erre a festői olasz településre.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Pisa repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Catania repülőtér, autóbérlés Cagliari repülőtér, autóbérlés Palermo repülőtér, autóbérlés Bari repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.