Lamezia Terme repülőtérAutóbérlés Lamezia Terme repülőtér

Lamezia Terme Nemzetközi Repülőtér (SUF) Olaszországban, Catanzaro megyében található, Calabria régió fő repülőtere. Hivatalosan a Ryanair bázisrepülőtere, továbbá még a következő ismertebb légitársaságok fogadnak és indítanak járatokat: Air Italy, Alitalia, Auistrian Airlines, EasyJet. Több járat is szezonális.

Lamezia Terme Olaszország déli részén fekszik, 70.000 lakossal, a tenger közvetlen közelében, röviden Lameziának nevezik. A Santa Eufemia-síkság keleti részén helyezkedik.

Fő látnivalói a Norman vár-rom, olaszul Castello-normanno-svevo di Nicastro, amit a normannok építettek a 12-13. század során, egy dombon helyezkedik el, az 1100-as évekből találhatóak feljegyzések. A várat az 1600-as és 1700-as években földrengés érte, ami meggyengítette falait, és később már nem is éltek benne, olyan állapotba került.

Szintén megemlíthető a Máltai Lovagok Bástyája, amely egy hatalmas monstrum, őrtoronyként is működött. 1550-ben egy spanyol, Pedro de Toledo építtette. A környéken még más hasonló bástya is található. Sant’Eufemia közelében pedig a Santa Maria di Corazzo ciszterci apátság romjai láthatóak, amit 1060 körül alapítottak.

A 40 Vértanú Apátsága Lamezia Terme – Sambiase részében található meg, a 9. és 10. században építettek, a mai napig aktívan működő apátságról van szó. Legendája szerint – ami után kapta a nevét – vértanúhalált halt 40 római keresztény katona, jeges vízbe vettette őket a pogány Licinius Nagy Konstantin.

Amennyiben érdeklődünk a festészet iránt, akkor az Egyházmegyei Múzeumban a 17. és 18. századi festményeket és egyéb művészeti tárgyakat csodálhatunk meg. Továbbá az Ökomúzeumot is érdemes meglátogatni. Sambiase di Lamezia Terme-ben számos templom is megtalálható, ilyen például a Szent Pancrazio templom – és egyben az egyik legismertebb temploma Lameziának – ahol Mattia Preti, a barokk festő képei, valamint szobrok és freskók is szemrevételezhetőek. A 18. században az új Sambiase szimbóluma volt ez a templom.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Lamezia Terme repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Bari repülőtér, autóbérlés Catania repülőtér, autóbérlés Palermo repülőtér, autóbérlés Málta repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.