Malaga repülőtérAutóbérlés Malaga repülőtér

A Malagai repülőtér (AGP) – hivatalosan Malaga-Costa del Sol repülőtér – Spanyolország negyedik legforgalmasabb repülőtere Madrid-Barajas, Barcelona és Palma de Mallorca repülőterek után. Kiemelt szerepe van a spanyol turizmus terén, mivel ez a fő nemzetközi repülőtér, amely a Costa del Sol-t szolgálja ki. Malagától 8 kilométerre délnyugatra, Torremolinostól 5 kilométerre északra található.

Malaga Dél-Spanyolországban található, közvetlen a tenger mellett. A Gibraltári-szorostól keletre fekszik, mintegy 100 kilométerre, Afrikától pedig északra mindösszesen 130 kilométerre. Több, mint fél millióan élnek Spanyolország egyik legkedveltebb városában.

A város fontos turisztikai célpont, amelyet “Costa del Sol fővárosának” is neveznek. Becslések szerint évente 6 millió turista látogatja meg a várost. A turisták általában Pablo Picasso szülőházát és a Museo Picasso Malaga-t, valamint a Carmen Thyssen Múzeumot, az óvárost vagy a partokat és strandokat látogatják előszeretettel. A malagai kikötő egyben az Ibériai-félsziget második legforgalmasabb hajókikötője.

Népszerű séta vezet fel a dombon a Gibralfaro kastélyhoz (Parador), ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra. A kastély az Alcazaban, a régi muszlim palota mellett található, amely viszont Malaga belvárosa mellett található. További közeli látnivalók a római színház, a régi zsidónegyed, a katedrális és a Santiago-templom. Népszerű sétát tehetünk még a Paseo del Parque-on. Ez utóbbi egy sétány, amely egy nagy parkot ölel fel, számtalan pálmafával és szobrokkal. Sétánk során eljuthatunk a kikötőig, amely a város fő kereskedelmi utcáján, a Calle Larioson ér véget. Van még egy érdekes múzeum, a Nagyhét Múzeuma, amely a barokk egyházi tárgyak lenyűgöző kiállítását tartalmazza. Ezzel kapcsolatos egy népszerű fesztivál, amelyet minden év virágvasárnaptól tartanak húsvét vasárnappal bezárólag, ekkor felvonulásokat és ünnepségeket rendeznek, már közel öt évszázada lesz harsány és sokszínű ebben az időszakban a város.

Érdemes lehet tehát ellátogatni Malaga-ba, mert számtalan izgalmas programban lehet részünk, valamint a művészetekkel kapcsolatban is rengeteg lehetőség adódik.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Malaga repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Spanyolországban: autóbérlés Mallorca repülőtér, autóbérlés Torremolinos, autóbérlés Alicante repülőtér, autóbérlés Gran Canaria repülőtér, autóbérlés Tenerife repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.