Gran Canaria repülőtérAutóbérlés Gran Canaria repülőtér

A Gran Canaria repülőtér (LPA), vagy más néven Gando repülőtér Gran Canaria szigetén található, fontos repülőtér a spanyol légi közlekedésben.

A repülőtér Gran Canaria keleti részén, a Gando-öbölnél (Bahía de Gando) fekszik, 19 kilométerre délre Las Palmastól, és 25 kilométerre a népszerűbb turisztikai területektől. A Gran Canaria repülőtér fontos központja a Nyugat-Afrikába, valamint az Atlanti-óceáni Madeira-szigetekre és az Azori-szigetekre utazó utasok számára.

Gran Canaria, vagyis a Kanári-szigetek egy szigetcsoport, amely Spanyolország részét képezi. Az Atlanti-óceánon található, Afrika északnyugati partjaitól mintegy 150 kilométerre, Európától pedig körülbelül 1350 kilométerre. 1560 km2 területtel és 1956 méter tengerszint feletti magassággal. Gran Canaria Spanyolország harmadik legnépesebb szigete. Ezt a szigetet “miniatűr kontinensnek” nevezik a különböző éghajlat és tájak sokfélesége miatt, hosszú strandokkal és fehér homokdűnékkel. A sziget jelentős része az UNESCO által védett terület.

A sziget déli oldalán található a Palmitos Park botanikus kert, madárház és állatkert amely mintegy 20 hektáros területen a Pilancones Nemzeti Park közelében fekszik, valamint számos tengerparti üdülőközpont. Playa del Ingles ad otthont az 1982-ben megnyílt Yumbo Centrumnak, ami csaknem 200 üzlettel rendelkezik, köztük bárok, éttermek, kávézók, divatüzletek, elektronikai üzletek és ékszerüzletek.

A főváros Las Palmas de Gran Canaria. A Las Canteras strand, védett terület és búvárövezet a város szívében fekszik. Las Palmas de Gran Canaria is ismert éves karneváljáról. Ez volt Kolumbusz Kristóf expedíciójának első állomása az Amerikából visszatérő úton. A főváros további látnivalói közé tartozik a Museo Canario (a szigetvilág legfontosabb régészeti múzeuma), a székesegyház és a Plaza del Espíritu Santo. Terorban Virgen del Pino, Gran Canaria védőszentjének szentélye található. Ünnepét szeptember 8-án ünneplik.

A sziget keleti részén fekvő Agüimes városát gondosan helyreállították, városközpontja pedig egy régi templomra és egy békés térre összpontosítva egy hagyományos kanári város csendes életét idézi elénk.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Gran Canaria repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Spanyolországban: autóbérlés Mallorca repülőtér, autóbérlés Tenerife repülőtér, autóbérlés Alicante repülőtér, autóbérlés Malaga repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül. Gran Canaria autobérlés árak