Amalfi-part

Amalfi-part

Az Amalfi-part (olaszul: Costiera Amalfitana) a Tirrén-tenger partszakasza, a dél-olaszországi Salerno-öbölben található.

Az Amalfi-part a régió és Olaszország egészének kedvelt turisztikai célpontja, évente turisták ezreit vonzza. 1997-ben az Amalfi-part az UNESCO világörökségi listájára is felkerült.

A régió többi részéhez hasonlóan az Amalfi-part mediterrán éghajlaton fekszik, meleg nyárral és enyhe téllel. A Sorrentói-félsziget viszonylag meredek déli partján található, kevés helyet hagyva a vidéki és mezőgazdasági területek számára. Az egyetlen szárazföldi út az Amalfi-partig a 40 kilométer hosszú Strada Statale, amely a tengerpart mentén halad keleten Vietri sul Mare városától nyugaton Positanóig. Tizenhárom település található az Amalfi-parton, sok közülük a turizmusra összpontosít.

Az Amalfi-part limoncello likőr előállításáról ismert, mivel a terület ismert a citromtermesztéséről, olaszul sfusato amalfitano néven ismert, amelyet február és október között a teljes part mentén teraszos kertekben termesztenek.

A legközelebbi repülőtér a Salerno Costa d’Amalfi repülőtér. A térség külföldről történő elérésének leggyakrabban használt repülőtere azonban a Nápolyi Nemzetközi Repülőtér (Napoli-Capodichino).

Autóbérlés Amalfi-part

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Amalfi autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Olaszországban: