Alicante repülőtérAutóbérlés Alicante repülőtér

A Spanyolországban található Alicante városhoz tartozik az Alicante-Elche Repülőtér (ALC), ami az 5. legforgalmasabb repülőtér Spanyolországban. 9 kilométerre fekszik délnyugatra Alicante városától. Legközelebbi nagyvárosok, ahol szintén elérhetőek repülőterek a 160 kilométerre lévő Valencia, és a 70 kilométerre lévő Murcia.

Alicante a Valenciai régióban fekszik. Alicante tartomány fővárosa és rendelkezik egy történelmi mediterrán kikötővel is. A város lakossága 330.000 fő, ezzel a számmal Valencia tartományban a második legnépesebb város.

Legjelentősebb látványosságai között szerepel a Santa Bárbara vár, amely magasan, a város felett helyezkedik el a Benacantil hegyen. A vár tornya (La Torreta) egyben a legrégebbi része. Az ország legszebb sétánya, az Explanada de España itt található, gyönyörű márvány járólapokkal ékeskedik. A Barrio de la Santa Cruz az óváros színes negyedében helyezkedik el, ennek különlegessége, hogy a kis mediterrán házak a domboldalon épültek meg, így gyönyörű látvány fogad minket. A L’Ereta Park a Benacantil hegy lábánál található, a vár felé vezető úton. A Santa Bárbara kastélytól egészen Alicante óvárosáig tart, remek túrázási lehetőséget biztosít, hiszen nem csak a fontosabb pontjait érintjük a városnak, hanem egyúttal gyönyörű kilátás nyílik a városra. Az El Palmeral Park szintén népszerű, itt sétányokat, játszótereket, tavakat és patakokat is felfedezhetünk. Alig néhány kilométerre Alicanttól, a Földközi-tengeren található a Tabarca-sziget, ami szintén turisztikai központ.

✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ 24/7 ügyfélszolgálat ✓ Ingyenes lemondás

További látványosság a gótikus stílusú Santa María bazilika, és a Bari Szent Miklós székesegyház. A várostól 5 kilométerre található a Santa Faz-i kolostor. A Garivan palota is egy helyi látványosság, amiben jelenleg a Szépművészeti Múzeum található meg, valamint San Fernando vára is megemlíthető. Továbbá a barokk stílusú Casa de La Asegurada, ez a város legrégebbi épülete, 1685-ben épült, itt pedig a Kortárs Művészeti Múzeumba botlunk bele. A Huerta de Alicante védelmi tornyai is a városban magasodnak ki, ezek a 15-18. században jelentettek védelmet.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Alicante repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Spanyolországban: autóbérlés Mallorca repülőtér, autóbérlés Torremolinos, autóbérlés Sevilla repülőtér, autóbérlés Malaga repülőtér, autóbérlés Barcelona repülőtér, autóbérlés Madrid repülőtér, autóbérlés Valencia repülőtér

Gondoskodjon utazása kényelméről, legyen teljesen védve az autóbérlés során, válassza a teljes biztosítást!

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.