Barcelona repülőtérAutóbérlés Barcelona repülőtér

Barcelona repülőtér, teljes nevén az Josep Tarradellas Barcelona-El Prat a városközponttól mindössze 14 kilométerre található. A 2 terminál között ingyenes shuttle busszal lehet közlekedni.

Barcelona repülőtér tömegközlekedéssel és bérelt autóval egyaránt megközelíthető a városból. Autóval kb. 30 perc alatt érhetünk a központba.

Barcelonában elképesztően sok a látnivaló, azonban maga a város pezsgése és hangulata már önmagában is feltölt.

Barcelona legnevezetesebb látnivalóiról röviden:

A város legismertebb látnivalója és Barcelona jelképe a Sagrada Família, amit még ma is építenek és talán soha nem is fognak befejezni. Ez az organikus elemekkel díszített, égbe törő templom talán pont befejezetlenségének köszönheti hírét.

A Güell Park a híres katalán építész, Gaudí másik nagy alkotása, amit ne hagyj ki, ha Barcelonába látogatsz. Az ezerszínű – eredetileg hulladék – csempékből készült mozaikok nemcsak szemkápráztatóan szépek, de garantáltan az emlékeidbe vésődik a képük.

A lenyűgöző, hullámzó Casa Batlló, a Casa Milá vagy Pedrera a városközpontban található, különös, a természeti formáit utánzó épületek. Ezek szintén Gaudí legismertebb munkái, az organikus építészet remekei.

Ha kedveled a mozaikokat és az erőteljes díszítést, a Palau de la Música Catalana szemet gyönyörködtető épületét nézd meg kívülről és belülről is.

Barcelona bohém negyede az El Born, ahol szűk utcákon sétálhatsz, eldugott kávézókban ihatod a feketéd és tradicionális bárokban ismerheted meg a katalán életérzést. Ha vásárolnál is valami egyedit, akkor az El Born designer üzleteiben biztosan találsz kedvedre valót.

Barcelonában egyetlen turista sem hagyhatja ki a Las Ramblas-t, a város ikonikus sétálóutcáját, ami a város szívéből indul és a végén a Földközi-tengerig fut, ahol egy óriási téren gyönyörködhetünk a csillogó öböl szépségében és a vízen úszó hajók sokaságában. Közben pedig betérhetünk a híres piacra és halpiacra is.

3 látnivaló tipp Barcelona környékén

Ha telítődtél a városi forgataggal, akkor irány a katalán vidék, ahogy életteli teli, mégis sokkal nyugalmasabb falvakat és városokat fedezhetsz fel. Ezekre a helyszínekre bérelt autóval jutsz el a legkényelmesebben

🟠 Montserrat-hegy (45 perc autóval)

Érdemes ellátogatni a Montserrat-hegyre, ahonnan olyan panoráma tárul majd a szemed elé, hogy az álladat a földről kell felszedni. Ezeken a sziklákon épült a Santa María de Montserrat nevű bencés kolostor is.

🟠 Sitges (30 perc autóval)

Sitges egy varázslatos tengerparti halászfalu gyönyörű spanyol villákkal, kávézókkal, hosszú tengerparti sétánnyal, nyüzsgő éjszakai élettel és gazdag kultúrával, amit a katalán művészek is előszeretettel látogatnak.

🟠 Girona (1 óra autóval)

Ha lenyűgöznek a római romok és falod a történelmet, akkor Girona középkori város neked való hely! Itt Európa leghosszabb karolingiai falát nézheted meg, a kisváros látnivalói közé tartozik a legjobb állapotban ránk maradt középkori zsidónegyed Spanyolországban vagy az arab fürdők, amik jelenleg egy kapucinus kolostorhoz tartoznak.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Barcelona repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Spanyolországban: autóbérlés Alicante repülőtér, autóbérlés Tenerife repülőtér, autóbérlés Malaga repülőtér, autóbérlés Madrid repülőtér, autóbérlés Valencia repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.