Karpathos repülőtérAutóbérlés Karpathos repülőtér

A Karpathos Nemzetközi Repülőtér, nemzetközi nevén Karpathos Island National Airport (AOK) egy kisebb repülőtere Görögországnak, ami Karpathos szigetén helyezkedik el, az ország délkeleti irányában. A repülőtér Pigadiától mindössze 15 kilométerre fekszik. 18 különböző útvonalon 41 járat közlekedik. A legnépszerűbb útvonalak Athén, Rodosz, Bologna és Milánó. A magyarul Kárpátosz szigeten néhány, ismertebb légitársaság bonyolít forgalmat, általában szezonálisan: az AirBaltic, Eurowings, Olympic Air és a Sky Express.

A sziget az Égei-tenger térségében található, a Dodekanéz-szigetek második legnagyobbjaként tartják számon, a szomszédban a Saria-sziget helyezkedik el. Karpathos sziget egy aprócska ékszerdoboza Görögországnak, a part hossza közel 50 kilométer, szélessége 12 kilométer. Egy 2011-es népszámlálás során 6000 lelket számoltak, ez a szám azonban a nyári hónapokban – köszönhetően a virágzó turizmusnak – a 20.000 főt is eléri. 10 település található itt, közülük kiemelve Pigadiát – aminek a hivatalos neve Karpathos –, ez a sziget első számú városa és kikötője, a sziget délkeleti részén fekszik. Legmagasabb pontja az 1215 méteren lévő Mt. Lastos.

A szigeten megőrizték a hagyományokat, ami megmutatkozik a szokásokban, ruházatban és a dialektusban. Helyi látványosságok közé tartozik a Potideon, ami Pigadiától 1 kilométerre van, 3500 éves városromról van szó, a mükénéi kultúrában aktív városi élet folyt.

✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ 24/7 ügyfélszolgálat ✓ Ingyenes lemondás

Szintén a közelben található Poseidon barlangja, ahol régen szentélyt is építettek. Nem messzi lelhető fel Saria és Kassos szigete is, ahova szintén érdemes ellátogatni. Olympos települése pedig 45 kilométerre fekszik Pigadiától, ez Karpathos szigetének leglenyűgözőbb és leghíresebb faluja, sajátossága abban rejlik, hogy annak idején domboldalra építették a jellegzetes görög házakat.

A legnagyobb nyüzsgés azonban Pigadiában van tavasztól őszig. Ekkor megtelnek a sétálóutcák, a bárok, a hotelek és az éttermek. A város felett az Agia Kiriaki kolostor is megtalálható, ahonnan gyönyörű rálátást kaphatunk a városra és a tengerre. A strandolni vágyók több partot is kipróbálhatnak; a déli part lassan mélyülő homokos, míg az északi part sziklás, és gyorsan mélyülő.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Karpathos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Görögországban: Thessaloniki repülőtér, Athén repülőtér, Heraklion repülőtér, Zakynthos repülőtér, Milos repülőtér, Rodosz repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.