Zakynthos repülőtérAutóbérlés Zakynthos repülőtér

Zakynthos szigetén (magyarul Zákinthosz) található Görögország egyik repülőtere: Zakynthos International Airport “Dionysios Solomos” (ZTH). A repülőtér közel van Kalamaki városához és partjához, ez utóbbi Zakynthos Nemzeti Tengerpark része. Zakynthos városától pedig 4 kilométerre található. Szezonális több légitársaság is üzemel járatokat, ilyen például a British Airways, EasyJet, Ryanair, Wizz Air.

Zakynthos szigete a Jón-tengeren található, a görög félszigettől nyugatra, a 3. legnagyobb szigete a Jón-tengernek, 40.000-en lakják. A sziget beceneve Levante virága, a Velenceiek nevezték így, akik az 1500-1700-as években alakítói voltak a sziget történelmének.

A látnivalók közé tartozik például a Kato Gerakari templom, a Szent Márk Katolikus templom, Ugo Foscolo mellszobra, aki egy olasz író, forradalmár és költő volt, eredeti neve Niccolò Foscolo. Továbbá a Sekania part, a Laganas-öbölben, a Kulturális központ a Dionysios Solomos téren. Külön említésre méltó a helyi természethez tartozó tengeri teknős, ami a szigeten is él.

Zakynthos városáról továbbá még érdemes megjegyezni, hogy a hivatalos Zakynthos név mellett Chora-nak (vagyis a városnak) is hívják, ez egy általános elnevezés Görögországban, amikor a sziget neve megegyezik a főváros nevével. Közel 17.000 lakosa van. A városhoz, és egyúttal a szigethez szorosan kapcsolódik Dionysios neve, egy 16. századi érsek, akiről templomot is elneveztek: Agios Dionysios templom. Pavlov Carrer zeneszerző, a már említett Ugo Foscolo, Andreas Kalvos költő, valamint Dionysios Solomos költő, akiről végül a sziget repülőtere is kapta a nevét. A városban megtalálható az ő szobra is, emléket állítva a költőnek. Testvérvárosai közé tartozik Limassol (Ciprus), Serravalle (San Marino) és Kiryat Bialik (Izrael).

A Navagio partra is érdemes ellátogatni, északnyugat felé, amelyet magas sziklák vesznek körül, és emiatt csak hajóval közelíthető meg. A sziget déli részén található Keri, egy hegyi kistelepülés, aminek világítótornya van.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Zakynthos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Görögországban: Korfu repülőtér, Chania repülőtér, Faliraki, Athén repülőtér, Laganas

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.