Heraklion repülőtérAutóbérlés Heraklion repülőtér

Heraklion Nemzetközi Reptér (HER) a görögországi Kréta szigetén található. Görögország második legforgalmasabb, míg Kréta legfontosabb reptere, forgalmában csak Athén reptere előzi meg. A helyiek Nikos Kazantzakis-nak nevezik a repülőteret. Nevét egy híres görög filozófus-íróról kapta. Mindösszesen 5 kilométer távolságra keletre található Heraklion belvárosától. A közelben található még Alikarnassos városa is. Ismertebb légitársaságok közül elérhető a Ryanair, EasyJet és a Wizz Air.

Heraklion vagy más néven Iraklion Kréta legnagyobb városa és üdülőközpontja, Görögország 5. legnagyobb városaként tartják számon, több mint 140.000 lakossal. A közelben található a bronzkori Knossos, más néven a Minos-Palota. Történelme annyira sokszínű, hogy az évszázadok során a Bizánci, a Velencei és az Oszmán Birodalom uralma alatt is állt. Építészetében ki is tűnik az évszázadok sokszínűsége: a városban számos szobor látható, amik a sziget történetének jelentős alakjait formálják meg, így találkozhatunk például El Greco és Nikos Kazantzakis szobrával. A Velencei érából sok szökőkút maradt fenn, így a Bembo, Priuli, Palmeti, Sagredo, és Morosini-kút.

Heraklionban nem meglepő, ha városfalba vagy éppen erődítménybe botlunk, ugyanis a középkorban építették védelmi vonalként. Ezek a monstrumok akár hosszú évekig tartó ostromok során is védelmet nyújtott a helyi lakosoknak. Fontos kikötővárosról van szó, hajókkal és kompokkal eljuthatunk Santorinibe, Rodoszra, Karpathosra, valamint Athénba is.

✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ 24/7 ügyfélszolgálat ✓ Ingyenes lemondás

Számos múzeumot találunk a városban. A történelmet kedvelők számára a Régészeti Múzeum igazi élményt nyújthat, ahol a bronzkortól a római időkig láthatunk hagyatékokat. A Történeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, valamint a Krétai Történeti és Hagyományok Múzeuma is érdekes lehet. Ez utóbbiban El Greco festményt is csodálhatunk. A már említett Velencei városfalat a maga 3 kilométer hosszával is érdemes körbesétálni, ugyanis ezen bástyák és két különleges kapu is található, az egyik a Jézus-kapu. Az Agios Titos bazilika Heraklion egyik nevezetessége, a görögök egyik legrégebbi székesegyháza. A Venizelu-térre is látogassunk ki, ha már ott járunk, ugyanis itt található a sokaknak képről ismerős Loggia, mely a 17. században építettek.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb áron. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Heraklion repülőtér autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Gondoskodjon utazása kényelméről, legyen teljesen védve az autóbérlés során, válassza a teljes biztosítást!

További felvételi helyszínek a környéken: autóbérlés Rodosz repülőtér, autóbérlés Paphos repülőtér