Bologna repülőtérAutóbérlés Bologna repülőtér

A bolognai Guglielmo Marconi repülőtér (olaszul: Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi) (IATA: BLQ) egy nemzetközi repülőtér, amely Bologna városát szolgálja ki Olaszországban. Körülbelül 6 km-re északnyugatra található Olaszország Emilia-Romagna régiójának városközpontjától. A repülőtér nevét a bolognai születésű Guglielmo Marconiról, egy Nobel-díjas olasz villamosmérnökről kapta.

Egészen a 19. század végéig Bologna egyike volt azon európai városoknak, melyet fallal vettek körül, ennek nyomait és emlékeit mai napig is lehet látni. Rengeteg látnivalóval büszkélkedhet a város, hiszen számos látnivalót, hatalmas középkori, reneszánsz és barokk művészeti emlékek gazdag tárházát rejti magában.

Bologna tornyai közül a leghíresebb a központi “Due Torri” (Asinelli és Garisenda), melynek ikonikus dőlt formái a város népszerű jelképei. A város történelmi központjában összesen mintegy 38 kilométernyi oszlopcsarnok található, ami lehetővé teszi a hosszú városnézési, sétálási lehetőségeket.

Az 1388 és 1479 között épült (de még befejezetlen) San Petronio-bazilika a világ tizedik legnagyobb temploma a maga impozáns méreteivel: 132 méter hosszú és 66 méter széles, míg a boltozat belül 45 métert, homlokzatában pedig 51 métert ér el. Téglából épült gótikus jellegű templom. A Szent István-bazilika és szentélye Bologna legrégebbi építményei közé tartozik, a hagyományok szerint a 8. századtól épült, az egyiptomi Ízisz istennő tiszteletére szentelt ősi templom helyén. A Szent Domonkos-bazilika a 13. századi római építészet egyik példája. A Szent Ferenc-bazilika, a Santa Maria dei Servi és a San Giacomo Maggiore a 14. századi építészet további csodálatos példái, az utóbbiban reneszánsz műalkotások is láthatók, például Lorenzo Costa Bentivoglio oltárképe. Végül a San Michele in Bosco templom egy 15. századi vallási hely, amely egy dombon található, nem messze a város történelmi központjától.

Érdemes lehet ellátogatni Bolognába, hiszen nagyon sok lehetőséget rejt magában ez a gyönyörű és történelmileg pezsgő város, a környező városokról nem is beszélve.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Bologna repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Catania repülőtér, autóbérlés Nápoly repülőtér, autóbérlés Bari repülőtér, autóbérlés Róma Fiumicino repülőtér, autóbérlés Róma Ciampino repülőtér, autóbérlés Milánó Malpensa repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.