Athén repülőtérAutóbérlés Athén repülőtér

Elefthériosz Venizélosz nemzetközi repülőtérnek nevezik az Athéni repülőteret (ATH), amely Görögország legforgalmasabb repülőtere is egyben. Az Aegean Airlines fő bázisa, valamint több kisebb görög légitársaság is megtalálható. Emellett a British Airways, EasyJet, Ryanair valamint a Wizzair is jelen van.

A Discover Cars egyszerű kereséssel, az átvétel helye és az átvétel – leadás dátumának megadásával segít megtalálni a legkeresettebb autóbérlési ajánlatokat az Athéni repülőtéren.

✓ Nincsenek rejtett költségek
✓ 24/7 ügyfélszolgálat
✓ Ingyenes lemondás

Athén Görögország fővárosa, az Attikai régióban található, a világ egyik legidősebb, történelmi kincséről van szó, melyet napjainkban 660.000 lakják. Athén már az ókorban is fontos központja volt a térségnek.

A kultúra bölcsőjének is tekinthetjük, hiszen híres művészeteiről, így az építészete, szobrai, múzeumai mind erről tanúskodnak. Világviszonylatban a régészeti kutatások központja, ezért nem is csoda, hogy rengeteg múzeuma van. A számos mellett érdemes megemlíteni a Régészeti Társaságot, a Nemzeti Régészeti Múzeumot, a Bizánci és Kereszténymúzeumot. A régészeti központ miatt a világ tudósai gyűlnek össze Athénban. Jellemző építészeti stílusa a görög-római, valamint a neoklasszicista. Különleges építészeti remekmű például az Athéni Katedrális vagy a régi Királyi Palota. A későbbiekben azonban a modern építészet is teret kapott.

A város egész területen számos szobor és mellszobor található, például Leonidas Drosis szobor együttese (Platón, Szókratész, Apolló, Athén) az Athéni Akadémián. Egy városi séta során még további szobrokkal találkozhatunk, melyek hősöket és isteneket ábrázolnak. A múzeumok sorában még érdemes megemlíteni az Új Akropolisz Múzeumot, a Kikládikus Művészetek Múzeumát és a Zsidó Múzeumot. Valamint a Numizmatikai Múzeum is nagyon érdekes, hiszen itt az elmúlt évszázadok fizetőeszközeivel találkozhatunk.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Athén repülőtér autóbérlés egyszerűen.

Egykor az olimpiai játékok innen indultak, és 2004-ben újra Athén rendezhette meg. A görög főváros azóta is nagyon kedvelt úti cél az aktívan kikapcsolódni vágyók körében. Híres az Athéni Fesztivál is, mely minden évben májustól októberig zajlik, számos színes programot biztosítva a közönségnek. További látványosság a Planetárium, a Nemzeti Könyvtár, valamint a Nemzeti Operaház és a Nemzeti Színház.

További átvételi helyek Görögországban: Korfu repülőtér, Thessaloniki repülőtér, Faliraki, Karpathos repülőtér, Chania repülőtér, Heraklion repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.