Milos repülőtérAutóbérlés Milos repülőtér

A Milos Island National Airport egy repülőtér a görögországi Milosban (IATA: MLO). Milos a Kikládok egyik szigete. A repülőtér a sziget kikötőjétől 5 kilométerre délkeletre található.

Milos vagy más néven Melos településhez tartozik még Antimilos és Akradies lakatlan szigetei is.
Ez a csodálatos sziget és település, Milos, híres az ikonikus fehérre meszelt házairól, hamisítatlan halászkikötőiről és különleges templomairól, gyönyörű naplementéiről és napfelkeltéiről nem is beszélve, melyek a Földközi-tenger egyik legcsodálatosabb természeti eseményei és látványosságai. Milos szigetén több mint 40 egzotikus strandot találhatunk, és kedvünkre élvezhetjük a napsütötte tengerpartot és a görög szigetet, a görög életérzést.

Az egyik legkedveltebb partja az Agios Ioannis Beach. Az öbölre néző kis kápolnáról kapta a nevét, autóval is jól megközelíthető, de a part mentén az Ornos parttól is elérhetjük egy kellemes sétával.

A másik part, amelynek különleges legendája van – hajótöröttek megmentésével kapcsolatban –, a Sarakiniko Beach. Itt lehetőség van a bátrabbak számára a sziklaugráshoz is.

Milos katakombái is érdekes és nem mindennapi látnivalók. Ezek az építmények természetes jelenségeknek számítanak, hiszen nagyon korai időszakra tekintenek vissza, Krisztus után az 1. században hozhatták létre. A rómaiakkal szembeni védelemként, mintegy labirintusként működött.

A Papafragas strand és barlangok megint csak ritka természeti jelenségnek minősülnek. Felülnézetből szinte úgy tűnik, mintha egy medence lenne. A sziklákról lehet lejutni a parthoz, keskeny ösvényen. Sok tengeri barlangot és öblöt tartalmaz.

A természeti csodákon túl érdemes meglátogatni Plakát, Milos szigetének legnépesebb városát. Fő vonzereje a Milosi-öböl csodálatos kilátása, ugyanakkor történelmi értékekben is bővelkedik. Érdemes meglátogatni a Folklór- és homokmúzeumot, szűk görög utcáin végig sétálni, gyönyörködve a fehérre meszelt és virágokkal teli házakban.
Plakától nem messzi további néhány települést lehet találni, ahova szintén érdemes ellátogatni, Firopotamos, Klima és Pollonia. Hasonló élményben lehet részünk, mint Plakával kapcsolatban, a görög virtussal és hagyományokkal ezeken a helyeken is találkozhatunk.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Milos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Görögországban: autóbérlés Santorini repülőtér, autóbérlés Chania repülőtér, autóbérlés Rodosz repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.