Alanya repülőtérAutóbérlés Alanya repülőtér

A Gazipaşa-Alanya repülőtér (IATA: GZP) a törökországi Antalya tartományban található repülőtér, Gazipaşa-hoz esik közel.

Alanya, korábban Alaiye, egy tengerparti üdülőváros Törökország déli partjánál, Antalya tartományban, az ország mediterrán régiójában, 133 kilométerre Antalya városától keletre.

A mediterrán éghajlat, a természeti látnivalók és a történelmi örökség miatt Alanya a turizmus kedvelt célpontja, mondhatni a turizmus egyik fellegvára. Különösen is vonzóvá teszi, hogy Alanyában évente rendeznek sporteseményeket és kulturális fesztiválokat.

A félszigeten áll az alanyai vár, egy szeldzsuk kori fellegvár, amely 1226-ból származik. A város legtöbb fő nevezetessége a kastélyon belül és környékén található. A jelenlegi vár a meglévő erődítményekre épült, és kettős célt szolgált: palota, illetve támadás esetén védelmi építmény. A kastély belsejében található a Szulejmán mecset és a karavánszeráj. Régi városfalak veszik körül a keleti félsziget nagy részét, amely mentén sétát is tehetünk. A falakon belül számos történelmi villa található, amelyek jól megőrzött példái az oszmán építészet klasszikus korszakának, melyek többsége a 19. század elején épült.

Érdemes megnézni a Kızıl Kule-t (Vörös torony), ami egy 33 méter magas téglaépítmény, amely a vár alatti kikötőben áll, és a városi néprajzi múzeumnak ad otthont. Az alanyai vár 83 tornya közül az utolsó, a nyolcszögletű építmény kifejezetten a Tersane-t (kikötőt) védte, és továbbra is a középkori katonai építészet egyik legszebb példája. A Tersane, egy középkori szárazdokk, amelyet a szeldzsuk törökök építettek 1221-ben. A szintén Kayqubad fennhatósága alatt épült Alara-kastélyt és a Manavgat melletti karavánszerájt múzeummá és örökségközponttá alakították át.

Különleges élményt nyújthat Atatürk háza és múzeuma, melyet történelmi állapotában őriznek, és egy hagyományos oszmán palotába enged betekintést, az 1930-as évek műtárgyaival.

Számos látnivalót láthatunk Alanyában, illetve a környező településeken, nem csak építményeket, múzeumokat, vallási emlékhelyeket, hanem természeti szépségeit is megcsodálhatjuk Törökország ezen régiójának.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Alanya repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: autóbérlés Antalya repülőtér, autóbérlés Milos repülőtér, autóbérlés Ayia Napa, autóbérlés Larnaca repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.