Isztambul repülőtérAutóbérlés Isztambul repülőtér

Az Isztambuli Repülőtér (IST) Törökország egyik fő nemzetközi repülőtere, törökül a neve İstanbul Havalimanı. Az Arnavutköy régióban található, a város Európához közelebbi részén. Az összes menetrend szerinti kereskedelmi utas szállítás 2019-ben került át az Isztambul Atatürk repülőtérről az Isztambul Repülőtérre, a tervek szerint a jövőben éves szinten 200 millió utast is tud fogadni.

Isztambul Törökország gazdasági, kulturális és történelmi központja. A várost régen Bizáncnak és Konstantinápolynak nevezték. Isztambul eurázsiai transzkontinentális város, amely a Boszporusz-szorosnál fekszik – ez a szoros választja el Európát és Ázsiát egymástól – a Marmara-tenger és a Fekete-tenger között. A várost 15 millióan lakják, ezzel a nagy számmal a világ 5., és Európa legnagyobb városa. Törökország kulturális életének nagy része Isztambulban gyökerezik, már az 1980-as és 1990-es évektől kezdve kifejezetten meghatározó kulturális szempontból.
A modern művészeti múzeumok, köztük az İstanbul Modern, a Pera Múzeum, a Sakıp Sabancı Múzeum és a SantralIsztambul a 2000-es években nyitottak meg, ezek az intézmények hozzájárultak a város kozmopolita jellegéhez. Mellettük a hagyományos régi intézmények is töretlenül látogatottak és sikeresek a turisták előtt, ilyen például a Régészeti Múzeum, valamint a Török és Iszlám Művészeti Múzeum.

Számos fesztiválnak ad otthont a város, mint például a Nemzetközi Isztambuli Filmfesztivál, a Nemzetközi Jazz Fesztivál és a Zenei Fesztivál.

Szórakozásra és kikapcsolódásra a következő helyeket érdemes felkeresni: számos vásár található meg, az egyik leghíresebb az 1461 óta működő Grand Bazár, amely a világ legrégebbi és legnagyobb lefedett piacai közé tartozik. De hasonló adottságokkal rendelkezik a Mahmutpasha Bazár vagy az Egyiptomi Bazár.

A városban népszerűek az éttermek, különösen is a halételek miatt. A Marmara-tenger mentén fekvő Kumkapınek sétálóövezethez összesen körülbelül ötven étterem kapcsolódik, melyekben a legízletesebb tenger gyümölcseit kóstolhatjuk meg.

Isztambul aktív éjszakai élettel és történelmi kocsmákkal is büszkélkedhet.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Isztambul repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyek a környező országokban: autóbérlés Podgorica repülőtér, autóbérlés Baku repülőtér, autóbérlés Abu Dhabi repülőtér, autóbérlés Amman repülőtér, autóbérlés Dubai repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.