Larnaca repülőtérAutóbérlés Larnaca repülőtér

Larnaca repülőtér (Hermes Airport) Ciprus szigetének keleti felén található. Mivel a várostól kb. 5 km-re fekszik, ezért kb. 15 perc alatt lehet autóval bejutni a központba. Évente mintegy 8 millió utas érkezik a ciprusi légi kikötőbe. Larnaca repülőtér a magyar utazók számára is könnyen elérhető közvetlen járattal.

A szigeten a tömegközlekedés nem túl fejlett, ezért érdemes autót bérelni és kedvünk szerint bejárni ezt a csodás mediterrán szigetet!

Ciprus vonzereje a gazdag kulturális öröksége, a gyönyörű természeti tájak, kék öblök, sziklák, barlangok és a világ legszebb, kék zászlóval kitüntetett homokos strandjai és a finom mediterrán konyha.

Cipruson a hivatalos nyelv a ciprusi görög, a feliratokon azonban görög és latin betűk is szerepelnek. Az angolt is széles körben használják, így könnyű eligazodni.

Larnaca látnivalói:

🟠 Finikoudes (Phinikoudes) tengerparti sétány
🟠 Régészeti Múzeum
🟠 Bizánci Múzeum
🟠 Só és Bors Múzeum
🟠 Szent Lázár Templom (Agios Lazaros)
🟠 Kition romok (Ancient Kition)
🟠 török negyed
🟠 Hala Sultan Tekke mecset a város határában, mellette
🟠 a Larnacai sós tavak és Kamaresz, XVII. századi vízvezetékek
🟠 strandok

A larnacai strandjainál sokkal szebb helyen is lubuckolhatsz, ha ellátogatsz a közeli híres Ayia Napa és Protaras környékére. Itt a tenger teljesen átlátszó, a kék minden árnyalatában játszik, gyönyörű aranyszínű homokban tapicskolhatsz.

Cipruson érdemes még megnézni Nicosiát, ami a világ egyetlen kettéosztott fővárosa, Paphost (régészeti lelőhely) és természetesen bejárni a sziget természeti szépségeit. Ilyen az Akamas-félsziget és nemzeti park, illetve a Tróodosz-hegység. Ezekre a helyekre tömegközlekedéssel jóformán lehetetlen eljutni, ezért jobban jársz, ha autót bérelsz!

Bónusz tipp: Mikor (nem) érdemes Ciprusra látogatni? Kerüld a júliust és az augusztust, mert ilyenkor akár 40 fokig felszökhet a hőmérséklet, a strandok túlzsúfoltak és minden mindent aranyárban mérnek. Válaszd inkább a tavaszt vagy az őszt, hiszen a tenger ilyenkor is kellemes meleg, azonban nem olvadsz el a kánikulában és rengeteget spórolhatsz a repjegyen és a szálláson is.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Zakynthos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Cipruson: Ayia Napa

További átvételi helyszínek a környéken: autóbérlés Amman repülőtér, autóbérlés Heraklion repülőtér, autóbérlés Alanya repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.