München repülőtér



Autóbérlés München repülőtér

A Müncheni repülőtér, vagy németül Flughafen München (IATA: MUC) München nemzetközi repülőtere. A repülőtér Münchentől 28 kilométerre északkeletre, Freising városa közelében található, és a volt bajor miniszterelnökről, Franz Josef Straussról kapta a nevét, aki a városban született.

München Németországban található, a bajorok fővárosa és egyben legnépesebb városa. Számtalan látnivalóval találkozhatunk utunk során. Elsők között említhetőek a múzeumok. Ilyen a Német Múzeum, ami a legnagyobb és az egyik legrégebbi tudományos múzeum a világon. A városnak számos fontos művészeti galériája van, amelyek nagy része a Kunstarealban található, köztük az Alte Pinakothek, a Neue Pinakothek, a Pinakothek der Moderne és a Museum Brandhorst. A görög és a római művészet fontos gyűjteményét a Glyptothek és a Staatliche Antikensammlung, vagyis az Állami Régiséggyűjtemény tárolja.

Említésre méltó még a Nemzeti Színház és a Bajor Állami Operaház. A város ismert a zenei életéről is, hiszen számos nagy zeneszerző kötődik valamilyen formán Münchenhez.

Számos fesztiválnak is otthont ad a város, az év szinte minden szakában kedvünkre találhatunk programot. Az egyik legismertebb az Októberfeszt, mely a sör-különlegességekről is szól.

A müncheni székhelyű Circus Krone az egyik legnagyobb cirkusz Európában. Nyugat-Európában ez volt az első. Münchentől délre számos közeli édesvízi tó található, mint például a Starnberg-tó, Ammersee, Chiemsee, Walchensee és az Osterseen (húsvéti tavak), amelyek népszerűek a rekreáció körében. Úszásra, valamint vízi sportok is lehetőség van, és autóval gyorsan elérhető.

Ugyan Münchenben is rengeteg látnivaló van, de a közeli városokat is érdemes megemlíteni. A müncheni agglomeráció az Alpok-hegyláb síkságán terül el, amelynek mintegy 2,6 millió lakosa van. Számos kisebb hagyományos bajor város, például Dachau, Freising, Erding, Starnberg, Landshut és Moosburg manapság a nagy müncheni régió része.

Érdemes tehát Münchenben, de a környező településeket is meglátogatni, hiszen számos élményt nyújthatnak.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, München repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Németországban: autóbérlés Dortmund repülőtér, autóbérlés Berlin Brandenburg repülőtér, autóbérlés Frankfurt repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.