Sithonia-félsziget

Sithonia-félsziget

Sithonia, vagy magyarul Szithonía-félsziget, további nevén Longos, Görögország egyik legnagyobb félszigete. A Kassandra-félsziget Sithonia nyugati részén, az Athos-félsziget keleti irányban fekszik. Nem csupán a félsziget neve ez, hanem az itt található Sithonia település is. Az önkormányzat székhelye Nikiti városban van. Lakóinak száma valamivel több, mint 12.000 fő. Több kisebb település is fellelhető, a már említett Sithonia és Nikiti településeken túl megemlíthető még például Agios Nikolaos, Neos Marmaras, Porto Carras (ismertebb üdülőhely), Porto Koufos, Sarti és Toroni.

A félszigetet kelet felől a Singitic-öböl, nyugatról pedig a Toroneai-öböl fogja közre. Utunk során felfedezhetjük az ókori várost, a kastélyt és az Agios Athanasios templomot Toroniban, a szélmalmokat Sikiban, és a 16. századi templomot Nikitiben. Továbbá Porto Koufo, Görögország legnagyobb természetes kikötőjét is meglátogathatjuk.

Délre Kartalia, Sithonia legdélebbi részén lenyűgöző sziklás strandokat is találhatunk, ezek az Azapiko, Tristinika, Korakas, Marathias, Kalamitsi és Kriaritsi strandjai.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési ajánlatokat egy helyen és foglalja le néhány perc alatt autóját Sithonia félsziget üdülőhelyein tervezett nyaralásához.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot a Thessaloniki repülőtér közelében.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.