Rethymno

Rethymno

Rethymno Kréta szigetén található Görögországban, a településhez legközelebb a Heraklion Nemzetközi repülőtér (HER) található. Heraklion, vagyis “Nikos Kazantzakis” Nemzetközi repülőtér az elsődleges repülőtér Kréta szigetén, Görögországban, és az ország második legforgalmasabb repülőtere az athéni nemzetközi repülőtér után. Körülbelül 5 kilométerre keletre Heraklion városközpontjától, Nea Alikarnassos község közelében található. A repülőtér a Heraklionban élt Nikos Kazantzakis görög íróról és filozófusról kapta a nevét. A Nikos Kazantzakis repülőtér Kréta legfőbb és legforgalmasabb repülőtere, amely Heraklion, Aghios Nikolaos, Malia, Hersonissos, Stalida településeket szolgálja ki.

A Krétán található Rethymno lakosainak száma meghaladja a 30.000 főt, nevét egy katolikus püspökségről kapta. A város eredetileg a minószi civilizáció (ősi Rhithymna és Arsinoe) idején épült. A város kiemelkedő volt ahhoz, hogy saját érmeket forgalmazzon és folyamatosan növekedjen. Ezen érmék egyikét ma a város címereként ábrázolják: két delfint körben.

Rethymno a következő múzeumoknak ad otthont: a Rethymno Régészeti Múzeumnak, melyben ókori görög tárgyakat, ránk maradt emlékeket szemlélhetünk meg. Rethymno Történelmi és Folklór Múzeum, mely a helyi közösség hagyományait hivatott megőrizni és ekképpen ápolni, valamint továbbhagyományozni. A Városi Galéria “L. Kanakakis”, melyben számos alkotást találhatunk kedvünkre, amennyiben érdeklődünk a vizuális művészetek iránt. A Frantzeskaki-gyűjtemény a másik érdekesség, amit érdemes lehet megszemlélni. Végül pedig a Rethymnoi Tengerészeti Múzeuma, mely kifejezetten a tengeri élővilággal, valamint a régi tengerészeti tárgyakkal foglalkozik, a kiállítás jó alkalmat ad arra, hogy közelebbről is megismerjük a régi korok tengerészeti szokásait. Irodalmár tekintve híres Pandelis Prevelakis neve, aki írta Rethymno nosztalgikus ábrázolása c. művet, mely több száz évet ölel fel. Rethymno adott otthont a Vardinogianneia néven ismert nemzetközi atlétikai találkozónak. A város számos sportklubot képvisel, amelyek a különböző sportágak panhellén bajnokságaiban vannak jelen.

Autóbérlés Rethymno

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Rethymno autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Görögországban: autóbérlés Karpathos repülőtér, autóbérlés Heraklion repülőtér, autóbérlés Korfu repülőtér, autóbérlés Chania repülőtér