Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos (jelentése “félsziget”) egy üdülőváros Kréta északi részén, a Földközi-tenger és az Égei-tenger határán. A város körülbelül 25 km-re keletre fekszik Herakliontól, és nyugatra Agios Nikolaos-tól. Amit általában Hersonissosnak hívnak, valójában a félsziget és a kikötő, a Heraklion regionális egység része. 25 km-re fekszik az irraklioni repülőtértől és 27 km-re Heraklion kikötőjétől.

Hersonissos egy krétai üdülőövezet, amely a sziget egyetlen golfklubjának is otthont ad. A turisztikai helyszínek közé tartozik többek között a Hersonissos Akvárium, a Labirintus Vidámpark, és a Gournes-i Dinosauria Park. Hersonissosban számos strand található. Ide tartozik Potamos Karteros, Tobruk, Arina, Vathianos Kampos, Kokkini Hani, Gournes, Gouves, Apolselemis, Analipsi, Anissara, Sarantaris, Hersonissos, Stalida, Klotsani, Malia és Potamos. Láthatjuk tehát, hogy Hersonissos környéke teles tele van partokkal, fürödhető részekkel, ezért mindenképpen érdemes időt szakítani nyaralásunk során a fürdőzésre, és valamennyi partra ellátogatni.

A modern Hersonissos településen található Chersonesos ősi városa, amely fontos tengeri kikötő a klasszikus Görögországtól a bizánci időkig, amely Lyttos városát szolgálta. A korai kikötő maradványai néhány helyen még mindig láthatók. A tengerparti sétányon egy piramis alakú római szökőkút található, halászati ​​jelenetek mozaikjaival. A kikötő mögötti sziklás domb tetején egy ókeresztény bazilika romjai állnak padlómozaikokkal.

Hersonissos környéke őskori régészeti leleteiről híres. A parton, körülbelül egy kilométerre keletre Hersonissos-tól egy ősi templom volt, amelyet Britomartis istennőnek szenteltek.

Chersonasus ősi városa már korán elég fontos volt a római Creta et Cyrenaica tartományban ahhoz, hogy keresztény püspökséggé váljon, a Gortyna metropolita székhelyének központjává. A környéken számos erre emlékeztető látványosságot, helyet, emlékeket fedezhetünk fel, számtalan történelmi kinccsel találkozhatunk utazásunk során.

Autóbérlés Hersonissos

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Hersonissos autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Görögországban: autóbérlés Thessaloniki repülőtér, autóbérlés Heraklion repülőtér, autóbérlés Athén repülőtér, autóbérlés Korfu repülőtér