Pantokrator-hegy

Pantokrator-hegy

A Pantokrator-hegy Görögország egyik szigetén, Korfu északkeleti részén található. A 906 méteres magasságával a sziget legmagasabb hegye. Felérve a Pantokrator tetejére egész Korfu látható, valamint Albánia is, amely nincsen messzi a szigettől. Különösen tiszta napokon is lehet látni Olaszországot annak ellenére, hogy nagyjából 130 kilométerre fekszik.

A hegytetőn található egy kolostor. Ennek érdekes története van: eredetileg 1347-ben épült, azonban rá kétszáz év múlva elpusztult. A helyszínen ma is látható kolostor valójában 1689 körül épült, a homlokzat pedig a 19. századra tehető.

A Pantokrator hely csúcsára egy keskeny út vezet fel, amin akár autóval is feljuthatunk, azonban megéri gyalogtúraként felmászni a csúcsra, hiszen annál nagyobb élmény nincs is, minthogy magunk másszuk meg a hegyet. Gyalogosan két órás túrára számíthatunk, cserébe azonban az aktív mozgás páratlan látvánnyal ajándékoz meg minket. Ha gyalog indulunk neki, érdemes Old Perithia-ból indulni, ez Korfu legrégebbi faluja.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési ajánlatokat egy helyen és foglalja le néhány perc alatt autóját Korfu sziget üdülőhelyein tervezett nyaralásához.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot a Korfu repülőtér közelében.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.