Chania repülőtérAutóbérlés Chania repülőtér

Chania “Daskalogiannis” nemzetközi repülőtér (IATA: CHQ) a Souda-öböl közelében, a görög Kréta Akrotiri-félszigetén található, ami Chania városát szolgálja ki.

Chania városa két részre osztható: az óvárosra és a modern városra, amely a nagyobbik. Az óváros a régi kikötő mellett található, és e köré szerveződik a város. Korábban a régi velencei erődítmények vették körül, amelyeket 1538-ban kezdtek építeni.

A városon belül számos múzeum, művészeti galéria, színházi és zenei élet működik. Chania legfontosabb múzeumai a következők: Chania Régészeti Múzeuma, ami a régió különböző részeiről, valamint számos történelmi és történelem előtti időszakból származó leleteket tartalmaz. A Folklór Múzeum az óvárosban helyezkedik el, mely népi hagyományokat őriz és mutat be az ide látogatóknak. A Történelmi Archívum a történelem szerelmesei számára kihagyhatatlan, külön kiemelendő, hogy Görögországban ez a második legnagyobb archívum. A Krétai Tengerészeti Múzeum is különlegességet tartogat az érdeklődők számára, az óvárosban található meg. A Városi Művészeti Galéria a művészeteket kedvelőknek igazi csemege lehet, a görög festészet egyik fontos galériája. Szintén az óvárosban található a Bizánci Gyűjtemény, ajánlott a történelem kedvelői számára. Eleftherios Venizelos háza, a Kémiai Múzeum, a School Life Múzeum, vagyis az Iskolai élet történetét bemutató múzeum, valamint a Tipográfiai Múzeum szintén fogadja a látogatókat.

További nevezetességek és látnivalók bőven akadnak a városban. Ilyen az Óratorony az óvárosban, a splantziai Saint Rocco templom, az Ortodox Katedrális, az Evangelistria templom, Assisi Ferenc szobra Chania katolikus temploma előtt, valamint a Firkas-erőd szintén az óvárosban.

A színházi és a zenei élet kiemelten fontos és híres a városban, számos előadást láthatunk, akár sétánk során is. Mozik mellett, kávézók, éttermek és bárok szinte rengetegje fogadja a látogatókat, különösen is a régi velencei kikötő környékén, az Enetiki Tafrosnál és a Splantzia téren, de a Koum Kapi és a Nea Hora negyedek vízpartjai körül is. Nyáron Platanias és Agia Marina bárjai és éttermei is nyüzsgőek.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Chania repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Görögországban: autóbérlés Heraklion repülőtér, autóbérlés Faliraki, autóbérlés Santorini repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.