Pelion-félsziget

Pelion-félsziget

A Pelion-félsziget Görögországban található, Athén és Thessaloniki között félúton. A legközelebbi repülőtér a Nea Anchialos Nemzeti Repülőtér (VOL), Nea Anchialos városának közelében található, Volos városát szolgálja ki, másik neve: Volos Central Greece Airport. A nagyobb választékot biztosító repülőtér azonban Athénban érhető el, aminek a hivatalos neve: Athens International Airport Eleftherios Venizelos (ATH), ez Görögország legforgalmasabb nemzetközi repülőtere.

A Pelion-félszigethez a legközelebb fekvő város Volos, egy tengerparti kikötőváros Thesszáliaban, félúton található Athéntól északra kb. 330 km-re, és tőle északra fekszik Thessaloniki, 220 km-re. A hatodik legnépesebb városa Görögországnak. Thesszália az ország legnagyobb mezőgazdasági régiója, Volos pedig a legfontosabb kikötővárosa. A közel 150.000 lakosával fontos ipari központnak számít, míg kikötőjével szimbolikusan és fizikai megvalósulásában is hidat képez Európa és Ázsia között.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési ajánlatokat Athén repülőtér autóbérlés ajánlatai közül egy helyen és foglalja le néhány perc alatt autóját Pelion félszigeten tervezett nyaralásához.

Volosban található néhány olyan múzeum, amelyet érdemes meglátogatni. Ilyen például a Régészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, Modern Történeti Múzeum, a Thesszália Vasúti Múzeum, az Ipari Történeti Nemzeti Múzeum és az Entomológiai Múzeuma. Gasztronómiájával is kiemelkedik: Volos egyik fő jellemzője és turisztikai különlegessége a hagyományos tsipouro ital, és kíséretében felszolgált tengeri ételek.

A Pelion-félszigeten található meg a Pelion hegység, a legmagasabb csúcsa a Pourianos Stavros, aminek magassága 1.624 méter. Gyönyörű erdővel benőtt, széles kiterjedésű hegyről van szó. A rajta elhelyezkedő tornyok történelmi építmények, valamint a helyiek számára fontos tájékozódási pontok. A Pelionról nyíló panoráma kilátást nyújt a völgyre, a Nyugat-Magnesia hegységére, az Olympusi hegyre, a Thesszália síkságára és a közeli hegyekre, Mavrovouni-ra, Euboea-ra, Közép-Görögországra és a Sporades északi részeire. A modern Pelion huszonnégy kis településén megmaradt a hagyományos Pelion építészet és építkezés, a kőépületek szakszerűen faragott helyi szürke, kék vagy zöld palából és vörös agyagból készültek. Néhány, a közelben található falu és település, ha szeretnénk igazán felfedezni a félszigetet: Argalasti, Makrinitsa, Milies, Mouresi, Portaria, Tsangarada.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot Görögországban.

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.