Pelion-félsziget

Pelion-félsziget

A Pelion-félsziget Görögországban található, Athén és Thessaloniki között félúton. A legközelebbi repülőtér a Nea Anchialos Nemzeti Repülőtér (VOL), Nea Anchialos városának közelében található, Volos városát szolgálja ki, másik neve: Volos Central Greece Airport. A nagyobb választékot biztosító repülőtér azonban Athénban érhető el, aminek a hivatalos neve: Athens International Airport Eleftherios Venizelos (ATH), ez Görögország legforgalmasabb nemzetközi repülőtere.

A Pelion-félszigethez a legközelebb fekvő város Volos, egy tengerparti kikötőváros Thesszáliaban, félúton található Athéntól északra kb. 330 km-re, és tőle északra fekszik Thessaloniki, 220 km-re. A hatodik legnépesebb városa Görögországnak. Thesszália az ország legnagyobb mezőgazdasági régiója, Volos pedig a legfontosabb kikötővárosa. A közel 150.000 lakosával fontos ipari központnak számít, míg kikötőjével szimbolikusan és fizikai megvalósulásában is hidat képez Európa és Ázsia között.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési ajánlatokat Athén repülőtér autóbérlés ajánlatai közül egy helyen és foglalja le néhány perc alatt autóját Pelion félszigeten tervezett nyaralásához.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot Görögországban.

Volosban található néhány olyan múzeum, amelyet érdemes meglátogatni. Ilyen például a Régészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, Modern Történeti Múzeum, a Thesszália Vasúti Múzeum, az Ipari Történeti Nemzeti Múzeum és az Entomológiai Múzeuma. Gasztronómiájával is kiemelkedik: Volos egyik fő jellemzője és turisztikai különlegessége a hagyományos tsipouro ital, és kíséretében felszolgált tengeri ételek.

A Pelion-félszigeten található meg a Pelion hegység, a legmagasabb csúcsa a Pourianos Stavros, aminek magassága 1.624 méter. Gyönyörű erdővel benőtt, széles kiterjedésű hegyről van szó. A rajta elhelyezkedő tornyok történelmi építmények, valamint a helyiek számára fontos tájékozódási pontok. A Pelionról nyíló panoráma kilátást nyújt a völgyre, a Nyugat-Magnesia hegységére, az Olympusi hegyre, a Thesszália síkságára és a közeli hegyekre, Mavrovouni-ra, Euboea-ra, Közép-Görögországra és a Sporades északi részeire. A modern Pelion huszonnégy kis településén megmaradt a hagyományos Pelion építészet és építkezés, a kőépületek szakszerűen faragott helyi szürke, kék vagy zöld palából és vörös agyagból készültek. Néhány, a közelben található falu és település neve olvasható a következőkben, ha szeretnénk igazán felfedezni a félszigetet: Argalasti, Makrinitsa, Milies, Mouresi, Portaria, Tsangarada.

Discover Cars

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

AJÁNLATKÉRÉS


Comments are closed.