Madeirai Botanikus Kert

Madeirai Botanikus Kert

A Madeira Botanikus Kert, ami portugál nyelven Jardim Botânico da Madeira, a Madeirai Funchalban található botanikus kert, amelyet 1960-ban nyitottak meg a nagyközönség előtt. A terület korábban a Reid’s Hotel alapítója, William Reid családjához tartozó birtok része volt.

Gyűjteménye alapján a Botanikus Kert hat területre oszlik, ezek következők: Madeirai őshonos és endemikus fajok találhatóak meg, az arborétum, mely fák és cserjék gyűjteményét takarja. A húsos növények mellett agráripari ültetvények, továbbá számtalan gyógy- és aromás növények találhatóak meg. Ezek mellett különböző pálmafákat és cikádokat láthatunk.

Az arborétum a kert északi részén található meg, további növények közép-keleten, illetve az agráripari ültetvények a központban, a pálmafákat pedig a Kert déli részén szemlélhetjük meg. A Kert többi részét virágok borítják.

A Botanikus Kertben található egy madárpark is (Louro Bird Park) és egy Természettudományi Múzeum. Körülbelül 300 egzotikus madár gyűjteménye található, köztük a kék és sárga ara, a kakadu, a papagájok és a lory az egzotikus madárparkban.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

Átvételi helyszínek Portugáliában: autóbérlés Funchal repülőtér, autóbérlés Lisszabon repülőtér, autóbérlés Ponta Delgada repülőtér, autóbérlés Madeira repülőtér