Porto repülőtérAutóbérlés Porto repülőtér

A Francisco Sá Carneiro repülőtér (IATA: OPO) vagy egyszerűen a portói repülőtér Porto (Oporto) közelében, Portugáliában. A Clérigos-toronytól 11 km-re északnyugatra található Porto központjában, Maia, Matosinhos és Vila do Conde településekhez közel.

Porto vagy más néven Oporto Portugália második legnagyobb városa, Porto régió székhelye és az Ibériai-félsziget egyik legnagyobb városa.

2001-ben Porto Rotterdammal együtt osztozott az Európa Kulturális Fővárosa címen. Ezen rendezvények keretében 2005-ben kezdeményezték és fejezték be a Rem Koolhaas holland építész által tervezett Casa da Música nagy koncertközpontot. Porto még arról is nevezetes, hogy a Lumiére fivérek ebben a városban vetítették le az első mozgóképet, a mozi elődjét. Ezzel kapcsolatban találkozhatunk a városban emlékhelyekkel, történetekkel, megemlékezésekkel. Portóban számos múzeum, koncertterem, színház, mozi, művészeti galéria, könyvtár és könyvesbolt található. Porto legismertebb múzeumai a Soares dos Reis Nemzeti Múzeum (Museu Nacional de Soares dos Reis), amely kifejezetten a 16-20. századi portugál művészeti mozgalmakat hivatott bemutatni, valamint a Serralves Alapítvány Kortárs Művészeti Múzeuma (Museu de Arte Contemporânea).

A városban vannak olyan koncerttermek, mint a Coliseu do Porto, Cassiano Branco portugál építész, a portugál dekoratív művészet példája. További figyelemre méltó helyszínek közé tartozik a történelmi São João Nemzeti Színház, a Rivoli Színház, a Batalha mozi és a 2005-ben felavatott, a már említett Casa da Música. A városban található a Lello Bookshop, amelyet gyakran a világ legjobb könyvesboltjai között tartanak számon. Portóban található az Ibériai-félsziget és Európa legnagyobb zsinagógája, a Kadoorie zsinagóga, amelyet 1938-ban avattak fel.

Porto számos hagyományos portugál gasztroélménynek is az otthona. Tipikus porto-i étel a Tripas à Moda do Porto (Tripe Porto stílus). A Bacalhau à Gomes de Sá egy másik, tipikus tőkehal étel, amely a városban jellegzetes, hiszen a tőkehal itt honos.

Érdemes tehát ellátogatni Portóba, hiszen számos feledhetetlen élményt nyújt.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Porto repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Portugáliában: autóbérlés Lisszabon repülőtér, autóbérlés Ponta Delgada repülőtér, autóbérlés Faro repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.