Palermo repülőtérAutóbérlés Palermo repülőtér

A Falcone Borsellino repülőtér (PMO) vagy egyszerűen a Palermo repülőtér, Punta Raisi településhez tartozik, 35 kilométerre északnyugatra. Palermo, az olasz Szicília fővárosa. Ez Szicília második legnagyobb repülőtere. A város Szicília északnyugati részén található, közvetlenül a Palermo-öböl mellett, a Tirrén-tenger mellett, több mint egy millióan lakják.

Több UNESCO világörökségi rész is található e helyen, ide sorolható a Palazzo Reale, vagyis a királyi palota, ami Európa legrégebbi királyi rezidenciája. A Cappella Palatina, vagyis a Palatine kápolna, ami a bizánci és a normann építészeti stílusok keveréke. A San Giovanni degli Eremiti egy szicíliai templom, a Palazzo dei Normanni közelében, ami már a 6. századtól állt. A Santa Maria dell’Ammiraglio, vagyis a Szent Mária templom szintén a világörökség része. Továbbá a Chiesa di San Cataldo, vagyis a San Cataldo templom, ami a Piazza Bellini-n található, 1154-ben épült. A Cattedrale di Palermo, a Palermo Római Katolikus Egyházmegye székesegyházának temploma, amit különféle építészeti stílusok jellemeznek. A Palazzo della Zisa, a Zisa várat a 12. században építették. És végül a Ponte dell’Ammiraglio, ami a normann korból származó 12 boltívből álló híd, a Corso dei Mille közelében.

Utunk során számos templommal és múzeummal találkozhatunk, valamint szobrokkal, terekkel. Megemlíthető például az Antonio Salinas Régészeti múzeum, melyben számos etruszk, karthágói, római és hellénkori emléktárgyakat láthatunk. De érdekes lehet még a Palazzina Cinese, ahol a Néprajzi Múzeumot megtalálhatjuk. A számos templom közül a teljesség igénye nélkül néhány: Szent Katarina templom, San Francesco di Assisi templom, Szentháromság templom.

✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ 24/7 ügyfélszolgálat ✓ Ingyenes lemondás

Szép látványt nyújt a Piazza Pretoria, vagyis a Pretoria tér, ahol egy szökőkút is elhelyezkedik. Két népszerű színháza is van: a Teatro Massimo, amit 1897-ben nyitottak meg, ez Olaszország legnagyobb színháza, híres az akusztikájáról. A másik a Teatro Politeama, ami 1867 és 1874 között épült.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chat-en, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Palermo repülőtér autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül. Gondoskodjon utazása kényelméről és legyen teljesen védve az autóbérlés során, válassza a teljes biztosítást!