Podgorica repülőtérAutóbérlés Podgorica repülőtér

A Podgorica repülőtér (IATA: TGD) Montenegróban található, a környező régiókat szolgálja ki. Ez az egyik nemzetközi repülőtere Montenegrónak, a másik a Tivat repülőtér. A repülőtér 11 km-re délre található Podgoricától.

Podgorica Montenegró fővárosa, rengeteg látnivalóval és programlehetőséggel. A városnak meglehetősen kedvező a földrajzi elhelyezkedése. A Zeta-síkság és a Bjelopavlići-völgy találkozásánál található. A város közel van az északi téli síközpontokhoz és az Adriai-tenger üdülőközpontjaihoz.

Podgorica számos montenegrói kulturális intézménynek és eseménynek ad otthont. Itt található a Montenegrói Nemzeti Színház, valamint számos múzeum és galéria. A montenegrói Nemzeti Színház nemcsak Podgoricában, hanem egész Montenegróban is a legjelentősebb színház.

A Podgorica Városi Múzeum őrzi Podgorica gazdag örökségét négy témában: régészeti, néprajzi, történelmi és kultúrtörténeti. A Régészeti Kutatóközpont is érdekes lehet. A meduni Marko Miljanov Múzeum pedig a 19. századi Montenegró életét mutatja be. A Természettudományi Múzeum a montenegrói növény- és állatvilág mintáit mutatja be.
Nevezetes művészeti galéria található a Dvorak Petrovića (Petrović-kastély) komplexumban, Podgorica legnagyobb nyilvános parkjában. Miklós király kastélyát, a Perjanički Dom-ot (a Becsületőrség Háza), a várkápolnát és a környező épületeket az 1980-as években művészeti galériává alakították át. Több mint két évtizede azonban már a Modern Művészeti Központ része, és körülbelül 1500 alkotást tartalmaz.

Jelentős, több mint ötven éves kulturális intézmény a Budo Tomović Kulturális-Információs Központ. Ez egy közintézmény, amely különféle művészeti eseményeket szervez, többek között a Podgoricai Kulturális Nyarat, és a Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivált.

A múzeumok mellett olyan vallási helyeket kereshetünk fel, mint például a Szent György templomot és a Krisztus feltámadásának katedrálisát, vagy a Jézus Szent Szíve Templomot.

Ismertebb látványosság a Millennium híd, valamint a Cetinjei Szent Péter Körút. A Morača folyó mentén sétálni is kellemes időtöltés a városban, ahol sok lehetőség várja az ide látogatókat.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Podgorica repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek a környező országokban: Athén repülőtér, Korfu repülőtér, Bari repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.