Baku repülőtérAutóbérlés Baku repülőtér

A bakui Heydar Aliyev Nemzetközi Repülőtér (IATA: GID) az Azerbajdzsánt kiszolgáló hét nemzetközi repülőtér egyike. A repülőtér Bakutól 20 kilométerre északkeletre található, és a várossal egy modern autópálya köti össze.

Baku Azerbajdzsán fővárosa és legnagyobb városa, valamint a Kaszpi-tenger és a Kaukázus régió legnagyobb városa. Baku az Absheron-félsziget déli partján fekszik, a Baku-öböl mellett.

2007-ben megnyílt a Heydar Alijev Kulturális Központ, amelyet Zaha Hadid, a Pritzker-díjas építész tervezett. Bakuban számos múzeum is található, mint például a Bakui Modern Művészetek Múzeuma és az Azerbajdzsán Állami Történeti Múzeum, amelyek közül kiemelkedik a történelmi műtárgyak és a művészet. A város számos kulturális helyszínét 2009-ben ünnepelték, amikor Bakut iszlám kulturális fővárosnak nevezték ki.

Baku kulturális helyszínei közé tartozik az Azerbajdzsáni Állami Filharmónia, az Azerbajdzsáni Állami Akadémiai Operaház és Balettszínház. A fesztiválok közé tartozik a Bakui Nemzetközi Filmfesztivál, a Bakui Nemzetközi Jazz Fesztivál, a Novruz Fesztivál, a Gül Bayramı (Virágfesztivál) és a Nemzeti Színházi Fesztivál. Több múzeumot is láthatunk, mint például a Múzeum Központot, a Régészeti és Néprajzi Múzeumot, az Azerbajdzsáni Állami Szőnyegmúzeumot, valamint az Azerbajdzsán Geológiai Múzeumot.

Bakunak rendkívül változatos építészete van, az Óváros magjától a modern épületekig és a bakui kikötő tágas elrendezéséig. A város számos nevezetessége a 20. század elején épült, amikor az európai stílusok építészeti elemeit eklektikus stílusban ötvözték. Bakunak eredeti és egyedi megjelenése van, így „keleti párizsi” hírnevet szerzett magának.

Érdemes lehet egy sétát tenni a Baku Boulevard-on, amely párhuzamosan fut Baku tengerpartjával. A körúton található egy vidámpark, jachtklub, zenés szökőkút, szobrok és emlékművek. A park népszerű a kutyasétáltatók és a kocogók körében, és kényelmes a turisták számára. Az újonnan épült Mugham Nemzetközi Központtal és a zenés szökőkúttal szomszédos.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Baku repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyek a környező országokban: autóbérlés Podgorica repülőtér, autóbérlés Isztambul repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.