Argassi

Argassi

Argassi egy üdülő falu Zakynthos szigetének déli részén Görögországban, amely a sziget keleti partján, a Skopos-hegy északnyugati lábánál található. Zakynthos városától 3 km-re délkeletre, Kalamakitól pedig 3 km-re északkeletre található. Argassi népszerű tengerparti üdülőhely.

Argassi egyik látványossága az Argassi Híd vagy más néven a Velencei Híd. A nevezetes híd egy folyó kifolyásakor épült, és mára már tönkrement, 10 méterre a tengerparttól található meg, Argassi kis kikötőjében. A híd majdnem fele, amely korábban a főút része volt, most a parton nyugszik, másik fele pedig a tengerben áll. Ennek oka a tengervíz és a szél erős eróziója. A hidat eredetileg 1885-ben építették, és három boltívből áll.

Több vallási helyet is találhatunk, ilyen például a Sgournes-i Szent Spyridon templom, amely mindössze 1,2 km-re található Argassi városközpontjától, a tengerpart mellett. Ez egy 16. századi kolostor, amelyet a kalózok az előző évszázadokban kifosztottak és az 1953-as földrengés elpusztított. Végül 2009-ben állították vissza eredeti formájában.

Egy másik vallási hely, mely az autentikus görög életérzést kölcsönzi, a Panagia Skopiotisa Kolostor, ami egy kényelmes nagyobb sétára található a falu központjától. Különlegessége, hogy a Skopos-hegy tetején található. A hófehér templom, keresztirányú stílusban, kupolával 1624-ben épült, és a mai napig egy régi kolostor romjain áll, amelyről azt gondolják, hogy a jóval régebbi Artemis templom helyén épült.

St. Sthathis templom a faluban található. A Szent Eustathios tiszteletére rendezett hagyományos ünnepséget Argassiban tartják, és a falu központi templomának szentelik. Szeptember 20-án az ünneplés hagyományos zenét, táncokat, ételeket és lakomákat tartalmaz, ahol mindenki élvezi és megosztja ünnepi lelkesedését.

A környéken számos partot találhatunk, ahol megmártózhatunk a kellemes, fodrozódó tengerben. Továbbá sok szálláshellyel, és vendéglátóhelyekkel büszkélkedhet a falu, megízlelhetjük Görögország és a sziget gasztronómiáját, ételkülönlegességeit.

Autóbérlés Argassi

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Argassi autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Zakynthos szigetén: