Santorini repülőtérAutóbérlés Santorini repülőtér

Santorini (Thira) nemzetközi repülőtér (IATA: JTR) egy repülőtér Santorini városában, Görögországban. A repülőtér katonai és polgári repülőtérként is szolgál. Körülbelül 6 km-re délkeletre fekszik Thira városközpontjától.

Santorini szigete Görögország déli részén helyezkedik el. A szigeten több kisebb-nagyobb település és város található. Elsőként is érdemes megemlíteni a sziget székhelyét, Firát.

Fira a fehérre meszelt házak városa, amely a 400 méter magas kaldera szélére épült Thera szigetének nyugati szélén. A két fő látnivaló a városban a Thera Régészeti Múzeum, valamint az Őskori Thera Múzeum az Ypapanti fehér ortodox katedrális délkeleti részén. A város számos templomnak ad otthont, köztük az Ypapanti katedrálisnak és a Fira három harangjának. Firából panorámás kilátás nyílik a 18 km hosszú kalderára az Akrotiri-foktól az Ag-fok északi részéig. Nikolaos, valamint a vulkáni eredetű Nea Kameni sziget közepén a Thirassia-szigettel. Nagy tengerjáró hajók horgonyoznak a Nea Kameni és Fira közötti kis kikötőben.

Másik érdekes település Pyrgos Kallistis vagy egyszerűen Pyrgos, ami szó szerint ‘tornyot’ jelent. 7 km-re található a sziget fővárosától, Firától. Amfiteátrumszerűen épült meg egy dombra, ahonnan szinte minden irányban csodálatos kilátás nyílik Santorinire. Ennek a dombnak a tetején egy vár (Kasteli) romjai maradtak fenn, amely egykor a sziget közigazgatási központja volt. Pyrgos a középkori építészet tipikus példája szűk, labirintusszerű utcákkal, erődítményszerű falakkal és rejtett átjárókkal. Napjainkban Santorini egyik olyan faluja, amelyet legkevésbé érint a turizmus, ideális úti cél lehet a csöndet és nyugalmat kereső turistáknak.

Emporio vagy Emporeio, más néven Nimborios Firától 12 km-re található, a Profitis Ilias-hegység közelében. Emporio többek között a régi Goulas-kastélyt és néhány templomot, például Szent Miklós Marmaritist foglalja magában. Másik érdekes település és látnivaló Oia vagy más néven Ia. Itt érdemes ellátogatni a Haditengerészeti Múzeumba, mely egy 19. századi kastélyban található.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Santorini repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Görögországban: autóbérlés Athén repülőtér, autóbérlés Korfu repülőtér, autóbérlés Zakynthos repülőtér, autóbérlés Rodosz repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.