Benagil barlang

Benagil barlang

Benagil egy kis halászfalu Portugáliában, az Algarve déli partján, Lagos és Faro között, az Atlanti-óceán partján. Az utóbbi években hírnevet szerzett magának Benagil, ugyanis hihetetlen és nem mindennapi élményt nyújt a tengeri barlangja. Azonban ezen a festői tájon sokkal többről van szó, mint csupán egy barlang felfedezéséről.

Különleges természeti jelenségnek lehetünk szemtanúi, ugyanis mivel nem teljesen fedett a barlang, ezért a napfény átsüt rajta, megvilágítva a belső homokos tengerparti részét. Fantasztikus látványt nyújt, és nem mindennapi eseményben lehet részünk, amennyiben felfedezzük ezt a nagyszerű helyet.
Ugyan a barlang nincsen messzi Benagil fő strandjától, azonban nem tanácsos odaúszni.

Ezen a területen az áramlatok nagyon erősek lehetnek, és az árapályok gyorsan változhatnak, ami azt jelenti, hogy ha biztonságosan szeretnénk élvezni a barlang nyújtotta élményeket, akkor a legjobb, ha hajóval közelítjük meg. Rendszeresen indítanak kisebb hajókat a barlanghoz, de akár magunk is bérelhetünk egyet. Számos különféle hajózási társaság működik Armação de Pêra vagy Carvoeiro strandjain.