Faro repülőtérAutóbérlés Faro repülőtér

A Faroi Repülőtér (FAO), más néven Algarve repülőtér Portugália déli részén helyezkedik el, Faro városától mindösszesen 4 kilométerre nyugat irányában. Egy kis repülőtérről, amely elsősorban a főszezonban, márciustól októberig fogad utasokat, a népszerű és ismert légitársaságok valamennyien megtalálhatóak erre a desztinációra.

Az ország legdélebben elhelyezkedő városában 40.000 ember él, a környező területeket nézve pedig közel 65.000-en. A város neve portugálul azt jelenti, hogy világítótorony, déli fekvése miatt ez nem is csoda, ezért jól ki is fejezi azt. A csendesebb és visszafogottabbnak tűnő város elsőre megtévesztő lehet, mivel annak ellenére, hogy nem nagyvárosról van szó, számtalan lehetőség adódik Portugália eme gyöngyszemét jobban tanulmányozni. Látnivalói között a következőket sorolhatjuk fel: A Faroi Római Katolikus Székesegyház, aminek a felszentelése a 13. században történt meg, az ország nemzeti emlékműveként tartják számon.

A történelmi hangulatot idéző óvárosba mindenképpen érdemes ellátogatni, különösen visszaadja Portugália mediterrán hangulatát, az elmúlt évszázadokban épült építményeket és házakat is érdemes megcsodálni sétánk során. Utunk során szemügyre vehetjük a Kormányzói Palotát, vagy éppen a Câmara Önkormányzatának épületét, továbbá az Estoi Palotát is meglátogathatjuk. Fontos eseménynek számít a helyiek életében a Diákok Fesztiválja, amelyet az Algarve Egyetem hallgatói szerveznek meg minden évben.

✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ 24/7 ügyfélszolgálat ✓ Ingyenes lemondás

Faro régióját két területre osztják: a tengerpartra, amely a Természetvédelmi Park része, valamint a hegyekkel és völgyekkel jellemzett részek. A várost folyók, lagúnák és dűnék választják el a néhány kilométerre lévő Észak-atlanti óceántól, így Faro strandjai Ancão-félszigeten és Culatra-szigeten helyezkednek el. Homokos partszakaszok jellemzik a strandokat. A környező vidéken több hasonló strand és partszakasz is felfedezhető. A városban több kert és park is található, valamint ne lepődjünk meg, ha esetleg flamingóval is találkozunk.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chat-en, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Faro repülőtér autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül. Gondoskodjon utazása kényelméről és legyen teljesen védve az autóbérlés során, válassza a teljes biztosítást!