Alghero repülőtérAutóbérlés Alghero repülőtér

Alghero repülőtér (AHO), olaszul Aeroporto di Alghero, Szardínia szigetének 3 nemzetközi repterének egyike. Csupán 8 km-re fekszik Alghero központjától, kb. 20 perc alatt juthatunk be a városba.

Alghero repülőtér Szardínia nyugati részén található, Budapestről jellemzően a WizzAir és a Ryanair is üzemeltet közvetlen járatokat (szezonális jelleggel).

Szardínia szigetére az ideális utazási időpont május, június és szeptember, mert júliusban és augusztusban tikkasztó a kánikula, a külföldi és az olasz turisták is ellepik a népszerű strandokat és mindent csillagászati áron adnak.

Szardíniára elsősorban azoknak ajánlott utazni, akik egy nyugis nyaralásra vágynak, ezért kisgyerekes családoknak is remek célpont.

Szardínia strandjai csodaszépek és a tenger a legtöbb helyen átlátszó. Különösen szép Smeralda híres strandja, ahol a víz türkizzöldben és türkizkékben tündöklik. Rengeteg ismert és eldugott öböl is van, a természet sok helyen érintetlen, vannak történelmi emlékek, régészeti lelőhelyek is.

És természetesen muszáj megemlíteni a helyi ételeket is. Elvégre ha már Olaszországban vagyunk, a gasztronómia élvezete kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a nyaralás alatt is. Híres helyi étel például a porcheddu (nyárson sült süldő) vagy a Culurgiones (ravioli jellegű, sajttal töltött tészta).

Néhány látnivaló tipp Szardínián:

🟠 Costa Smeralda – világhíres türkizkék vizű strandjáról
🟠 Alghero óvárosa
🟠 Nuraghe di Barumini – ősi bronzkori erődítmény, az UNESCO Világörökség része
🟠 Cagliari – a sziget fővárosa, ami számos műemlékkel büszkélkedhet
🟠 Neptune-barlangok (Grotte di Nettuno) – cseppkövekkel teli barlangrendszer
🟠 Costa Paradiso – piciny falu, ami Olaszország egyik legszebbnek tartott tengerpartjával dicsekedhet
🟠 Tharros – egykori föníciai város romjai, a régészeti terület látogatható
🟠 Porto Flavia – egy lenyűgöző kikötőt és a sziklába vájt két alagút, amin keresztülhajózva a Nebida-tengerre és a Pan di Zucchero halomra nyílik pazar kilátás

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével Szardínia szigetén, Alghero repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek Olaszországban: autóbérlés Róma Ciampino repülőtér, autóbérlés Bologna repülőtér, autóbérlés Pisa repülőtér, autóbérlés Milánó Malpensa repülőtér, autóbérlés Cagliari repülőtér

Franciaországban: autóbérlés Marseille repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.