Marseille repülőtérAutóbérlés Marseille repülőtér

Marseille repülőtér, hivatalos nevén Marseille Provence repülőtér (MRS), az egyik legfontosabb Dél-Franciaországban. Egyike a legforgalmasabb légikikötőknek, 2021-ben például 8 millió utast fogadott.

Marseille repülőtér a várostól mintegy 27 kilométerre délnyugati irányban fekszik, ezért könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel.

Marseille, Franciaország második legnagyobb városa Párizs után, a Côte d’Azur-ön, a Földközi-tenger partján fekszik. A legöregebb francia város, 2600 éve alapították.

Marseille híres a hatalmas kikötőiről, látványos épületeiről és sokszínűségéről: mai lakói a világ sok szegletéből érkeztek ide,

Marseille-t 2013-ban Európa kulturális fővárosának választották, ezért a városban rengeteg épületet felújítottak és a közbiztonságot is javították. Nem árt persze józan ésszel utazni, de ez ugyanúgy igaz más európai nagyvárosokra, mint Róma, Milánó vagy éppen Párizs.

Marseille látnivalói

🟠 Vieux Port, az öreg kikötő
🟠 Fort Saint-Jean, Fort Saint-Nicholas erődök
🟠 Európai Civilizáció Múzeum gyönyörű modern, üvegépülete
🟠 Basilica Notre Dame de la Garde, ahonnan Dumas „Monte Cristo grófja” című regényében megírt If várát nézheted meg
🟠 Quartier Le Panier városnegyed, Marseilles legrégebbi része
🟠 Quartier Cours Julien, a helyi fiatalok kedvenc negyede gyönyörű növényzettel, kávézókkal, szökőkutakkal

Közeli városok és látnivalók:

Az alábbi látnivalókat bérelt autóval 30-90 perc alatt meg tudod közelíteni.

🟠 Aix-en-Provence (33,5 km)
🟠 Arles (91 km)
🟠 Camargue vidék (kb. 100 km)
🟠 Les Baux-de-Provence (84 km)
🟠 Roussillon és az okker bánya (101 km)

Aix-en-Provence városka, ahol a híres festő, Cézanne is élt; életének állomásait egy séta keretében járhatod be.

Arle-ba Vincent Van Gogh is ellátogatott, a híres festménye, ami szobáját ábrázolja, itt készült. Arle-ban sokféle rendezvényt szerveznek nyáron és maga a város hangulata is vonzó, mindenhol zöld növényekbe, bokrokba lehet botlani.

A Camargue területén sokféle állatot, akár rózsaszín flamingót és bikát is lehet látni. Sőt, sólepárló is van!

Les Baux-de-Provence falu a turizmusra épül, gyönyörű innen a kilátás, teli van kávézókkal és butikokkal. Ne hagyd ki a régi kőbányában a fényjátékot, a Carriéres de Lumiéres-t. Roussillon városka épülete narancsos-okker színben tündökölnek, mivel a rómaiak óta bányásznak okkert a környéken. Az okkerbányát természetes meg lehet – és kell is! – tekinteni.

A végtelenségig lehetne még sorolni a Provence-Alpes-Côte d’Azur francia régió városait, faluit, látnivalóit, de sajnos a hely véges. A francia, mediterrán hangulat azonban garantált, bárhová is mész a régióban!

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Marseille repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: autóbérlés Nizza repülőtér, autóbérlés Alghero repülőtér, autóbérlés Barcelona repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.