Petralona-barlang

Petralona-barlang

A Petralona-barlang vagy más néven a vörös kövek barlangja egy karsztképződmény, amely 300 méterre a tengerszint feletti magasságban található a Katsika hegy nyugati lábánál, mintegy egy kilométerre keletre Petralona falujától, nagyjából 35 kilométerre délkeletre Thesszaloniki városától, a Chalkidiki-félszigeten, Görögországban.

A különleges természeti képződményre a 20. század közepén találtak rá, és csupán véletlenül fedezték fel. A barlang hamarosan vonzotta a geológusokat és a paleontológusokat. Évtizedeken keresztül folytak ásatások, majd a nagyközönség számára is megnyitották.
Itt található a Petralona Antropológiai Múzeum, ami a barlanggal kapcsolatos ásványoknak és köveknek a gyűjteményét mutatja be. További különlegessége a felfedezésekor megtalált „Petralona koponya”, amely az őskorból való. Ezen túl a feltárások során számos ősi állatfaj csontjait találták meg, így például madarakét és különböző fajta emlősökét.

Az érdeklődőket kisvonattal viszik be a cseppkőbarlangba, és az út során van lehetőség az Antropológiai Múzeumot meglátogatni, és a különböző látványosságokat megcsodálni.

Autóbérlés Thessaloniki

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Thessaloniki autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Görögországban: