Lassithi-fennsík

Lassithi-fennsík

A Lassithi-fennsík egy magasan fekvő fennsík, amely a görögországi Kréta keleti részén, a Lasithi regionális egységben található. Tájékozódási pont lehet Tzermiado és Agios Georgios.

A Lassithi-fennsík széltében 11 km hosszú, míg hosszában 6 km. Heraklion városától 70 km távolságra fekszik, a fennsík magassága több, mint 800 méter. Tavasztól őszig, és különösen is a nyári hónapokban érdemes felkeresni, ugyanis a tél kemény lehet, és a hó a síkságon és a környező hegyekben tavasz közepéig fennmaradhat.

A fennsík híres fehér vitorlás szélmalmairól, ez az épített örökség a krétai hagyomány és mérnöki zsenialitás ötvözete. A hatalmas fából készült szerkezetek a 19. században kezdtek megjelenni a vidéken, és ma is számos ilyen malom található meg. A szélmalomok a vidéki élet és a mezőgazdaság szerves részei voltak Kréta történelmében. A fennsík rendkívül széles, és a szélmalmokat arra használták, hogy a vízimalmokkal ellentétben a szél segítségével gabonát őröljenek és lisztet készítsenek belőle. Ez a hagyományos módszer évszázadokon át biztosította az élelmiszerek előállítását a helyi lakosság számára.

A fennsíkon és a környező hegyekben számos régészeti lelőhely és barlang található. Még mitológiai vonatkozása is van, egészen Zeuszig eredeztetik vissza, a monda szerint a Psychro-barlang volt Zeusz rejtekhelye.

A helyi lakosok állattartással és mezőgazdasággal foglalkoznak, de a helyi turizmus is fellendült az elmúlt években, tekintve, hogy pazar látványt és sok lehetőséget nyújt a fennsík.

Látogasson el Kréta szigetére, és fedezzen fel minél több látnivalót.

Autóbérlés Heraklion

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre görögországi utazásához, Heraklion autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Görögországban: