Navagio-öböl

Navagio-öböl

A mélykék és türkizkék színekben pompázó, csillogó vizű, álomszép Navagio-öböl (ejtsd: Návájó) a görög Zakynthos szigetének jelképe. Kizárólag a víz felől közelíthető meg, híressé pedig egy hajóroncs tette, ami állítólag egykor csempészhajó volt. Ezért a Navagio-öböl beceneve Csempész-öböl.

Pletykák szerint egyébként a hajóroncs valójában szándékosan került ide, éppen azzal a céllal, hogy fellendítsék a forgalmat.

A korábbi nevén Szent György-öböl azonban a róla készült képeslapszerű fotókat nézegetve egyáltalán nem szorul rá arra, hogy reklámozzák. A hófehér kavicsos tengerpart és a mögötte magasodó több 100 méter magas mészkő sziklafal álomszerű szépsége mindenkit rabul ejt. Magát a strandot egyébként krémszínű homok borítja, a tengerfenék apró, kerek fehér kavicsokból áll.

Aki a Navagio-öbölbe érkezik a feledhetetlen látványon túl kipróbálhatja a bázisugrást és a turisták számára épült kilátóteraszról pazar fotókat készíthet.

A környékbeli üdülőhelyekről hajóval juthatunk el ide. Mivel a Navagio-öböl nyugati irányba néz, érdemes délután érkezni, délelőtt ugyanis a part árnyékos.

A kristálytiszta víz gyorsan mélyül és hűvös is lehet.

Autóbérlés Zakynthos repülőtér

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Zakynthos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Görögországban: