Tsilivi

Tsilivi

Planos vagy más néven Tsilivi falu és üdülőhely a Jón-szigeteknél, Zakynthos szigetén Görögországban található. A sziget északkeleti partján fekszik, mintegy 4 km távolságra északnyugatra a sziget fővárosától, Zakynthos várostól. A nyüzsgő Tsilivi Beach üdülőhely a közösség része. A Tsilivi Beach északi pontján van egy régi velencei obszervatórium is. Planos közelében található helyek közé tartozik a Bouka strand és a Tsilivi strand.

A környéken olyan partok fedezhetők fel, mint például a Tsilivi Beach, Bouka Beach, Gaidaros Beach. Zakynthos szigete a Jón-szigetek harmadik legnagyobb területe. Tengerpartja nagyjából 123 km hosszú, nagyon sok stranddal rendelkezik. A név, mint minden hasonló név, amely -nthos végződésű, Mükéné előtti időszakból ered. A görög mitológiában a szigetet Zakynthosról, a legendás arkadiai főnök, Dardanus fiáról nevezték el. A sziget beceneve “a Levant virága”, amelyet azok a velenceiek adományoztak, akik 1484 és 1797 között Zakynthos birtokában voltak.

Az enyhe mediterrán éghajlat és a bőséges téli csapadék sűrű növényzettel ruházza fel a szigetet. A fő mezőgazdasági termékek az olívaolaj, a ribizli, a szőlő és a citrusfélék. A Zante ribizli egy kis édes mag nélküli szőlő, amely a szigeten honos, ezért mindenképpen érdemes megkóstolni, ha az évnek megfelelő szakában járunk e csodás szigeten.

Autóbérlés Tsilivi

Ha több látnivalót és még több strandot szeretne felfedezni Zakynthos szigetén, akkor mindenképpen érdemes az autóbérlés mellett döntenie.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot Tsilivi üdülőfaluban vagy a Zakynthos repülőtéren.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

A Laganas-öböl az első Nemzeti Tengeri Park helyszíne, és a mediterrán tengeri teknősök (Caretta caretta) elsődleges fészkelési területe.

Híres nevezetességek közé tartozik a Navagio öböl, amely az északnyugati parton, amelyet magas sziklák különítenek el, és csak hajóval közelíthető meg. Számos természetes barlang található a Skinari-fok körül, és csak kis hajókkal érhetők el. Keri, a sziget déli részén, egy hegyi falu világítótoronnyal. Keri és Skinari között az egész nyugati part sziklaalakzatokat tartalmaz, köztük íveket. Ezért is különösen szép látványt nyújt e táj.

Az északi és keleti parton számos széles homokos strand található. A legnagyobb üdülőhely Laganas. A Limni Keriou közelében fekvő Marathonisi-sziget (más néven „Teknős -sziget”) trópusi növényzettel, türkizkék vizekkel, strandokkal és tengeri barlangokkal várja a látogatókat.

További átvételi helyszínek Görögországban: