Templomok völgye

Templomok völgye

A Valle dei Templi, vagyis a Templomok völgye egy régészeti lelőhely Agrigentóban (ókori görög Akragas), Szicíliában. Ez a nagy-görögországi művészet és építészet egyik legkiválóbb példája, Szicília egyik fő látványossága. A templomok feltárásának és helyreállításának nagy része Domenico Antonio Lo Faso Pietrasanta régész erőfeszítéseinek köszönhető, aki 1809-től 1812-ig Serradifalco hercege volt.

A völgy kifejezés valójában helytelen elnevezés, mivel a hely Agrigento városán kívüli hegygerincen található. A Völgy hét templom maradványait tartalmazza, mind dór stílusban. A templomok a következők: A Concordia temploma, amelyet az i.e. 5. században építettek. A Juno temploma, szintén Kr. E. 5. században épült. Az olümposzi Zeusz temploma, amelyet Kr. E. 480-ban építettek. Castor és Pollux temploma. Hephaestus temploma, szintén Kr. E. 5. századból. Valamint Aszklépiosz temploma. A völgyben található az úgynevezett Theroni sír is, egy nagy piramis alakú tufa emlékmű; a tudósok feltételezik, hogy a második pun háborúban elesett rómaiak emlékére építették.

Autóbérlés Agrigento

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Szicília autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

További átvételi helyszínek Szicíliában: autóbérlés Catania repülőtér, autóbérlés Palermo repülőtér, autóbérlés Málta repülőtér