Autóbérlés Paralia

Paralia Görögországban található kis üdülővároska, a legközelebbi repülőtér Thessalonikiben található. A Thessaloniki repülőtér (SKG) Thessaloniki városától 13 kilométerre fekszik, ez az ország harmadik legnagyobb repülőtere. Innen mindössze 70 kilométerre van Paralia üdülővárosa, így autóval igen gyorsan megközelíthető.

Paralia egy kis tengerparti település Észak-Görögországban, Pieria tartomány keleti részén. Egy 2011-es önkormányzati reformot követően az üdülőfalu Katerini város része, ami 7 kilométerre található az üdülőfalutól. Paraliában valamivel több, mint ezren laknak, az összevont önkormányzat alá pedig közel hétezer lakost sorolnak (ebben Katerini is benne van). A név érdekessége, hogy a paralia görögül tengerpartot jelent, így helyesen használva a település nevét Paralia Katerini, de csak röviden Paraliának is nevezhetjük.

Tekintse meg a legkedvezőbb autóbérlési ajánlatokat egy helyen és foglalja le néhány perc alatt autóját Paralia üdülőhelyen tervezett nyaralásához.

A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye, átvétel és leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális autó kínálatot a Thessaloniki repülőtér közelében.

Paraliában különleges látnivaló a St. Fotini templom vagy más néven a St. Paraskevi templom. Közvetlenül a parton fekszik e görögkeleti, ortodox keresztény templom, így egy kellemes séta alkalmával megszemlélhető. Remek helyen áll, a főtéren, ott ahol sok helyes görög étterem is boltok is elérhetőek. Érdemes a reggeli és a délelőtti órákban meglátogatni, hiszen ilyenkor még nincsen akkora tömeg, csöndesebb a part is és a közeli kis utcák is. Ugyanakkor, ha élénkebb mediterrán életbe szeretnénk csöppenni, akkor a késő délutáni, kora esti időszakban különösen sokszínűségét mutatja meg e városka.

Legnyüzsgőbb és egyben legnagyobb partja a Paralia Kolimvisis beach, ahol a homokos tengerpartról belevethetjük magunkat a tenger fodrozódó hullámaiba. A településhez tartozik még a Watergamepark Kariba, ami egy felejthetetlen élményt nyújtó aquapark, számos csúszdával, medencével és élménnyel. Ha már Paraliában vagyunk, érdemes átugrani a karnyújtásnyira lévő Katerinibe is. Itt alkalmunk nyílik a Tsalopoulos mansion épületet megnézni, ami egy szép, neoklasszikus stílusban épült ház. Valamint ősi leleteket is megtekinthetünk, hiszen a város nevezetességei a régészeti csodái, ezek a helyszínek a Dion, a Leivithra, a Pydna, a Louloudies és Platamon kastély körül terülnek el, érdemes meglátogatni e helyeket.

További átvételi helyszínek Görögországban: Korfu repülőtér, Thessaloniki repülőtér, Faliraki

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre!


Discover Cars

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.

AJÁNLATKÉRÉS


Comments are closed.