Billund repülőtérAutóbérlés Billund repülőtér

A billundi repülőtér (dánul Billund Lufthavn) (IATA: BLL) egy repülőtér Dániában. Billundtól alig 2 km-re északkeletre található.

Billund egy város Dániában, Jütlandban. Nevezetesen a Lego Group központja. Itt található továbbá a vidámpark, vagyis a Legoland, és a vízipark, a Lalandia.

A Legoland Billund Resort, az eredeti Legoland park 1968. június 7-én nyílt meg Billundban, Dániában. A park az eredeti Lego gyár és a Billund repülőtér, Dánia második legforgalmasabb repülőtere mellett található. A Lego Group működteti, mely a világon több helyen is létrehozta a Legoland-et, mely az ismert lego-elemekből áll össze, világszerte kedvelt. Az érdekesség kedvéért a következő helyeken van még Legoland Billund (és Dánia) után: Windsor, Kalifornia, Németország, Florida, Malajzia, Dubai, Japán.

A billund-i Legoland 9 részre tagolódik, ezek a következők: Adventure Land, Duplo Land, Imagination Zone, Knight’s Kingdom, LEGO Movie World, LEGOREDO Town, Mini Land, Ninjago World, Pirate Land, Polar Land. Külön témák szerint sorakoztatja fel a legnagyobb élményeket és nem csak a gyerekek számára. Rengeteg attrakcióval és show-val várják az ide látogatókat.

Másik élményszerzési lehetőség a Lalandia Rødby, mely egy vízi vidámpark, négy csúszdával és egy vad folyóval. Az Aquadome Lalandia fő fókuszpontja, és tele van gyerekekkel és felnőttekkel, mindezt hatalmas vízi-területen, 7400 m²-es fűtött medencékben. Egyéb tevékenységek közé tartozik: foci, fedett korcsolya, minigolf, tollaslabda, tenisz és egyéb sporttevékenységek.

További látnivalók közé tartozik a Givskud Állatkert, Kongernes Jelling, a Vandel Múzeum és a Rosan Bosch által tervezett Gyermekkönyvtár, ez utóbbi szintén világhírű.

A Givskud Állatkert 20 km-re északnyugatra található Vejlétől. A parkot 1969-ben nyitották meg “Løveparken” (az oroszlánpark) néven, ahol az egyetlen állat akkoriban az oroszlán volt. Manapság a parkban több mint 700 állat található, amelyek több mint 70 fajt képviselnek.

Sok programlehetőséget ígér Billund, érdemes ellátogatni ebbe a szerethető városba.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Billund repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: autóbérlés Amszterdam repülőtér, autóbérlés Eindhoven repülőtér, autóbérlés Dortmund repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.