Amszterdam repülőtérAutóbérlés Amszterdam repülőtér

Amszterdam Airport Schiphol (IATA: AMS), amely Schiphol Airport néven ismert Hollandia fő nemzetközi repülőtere. 9 kilométerre található Amszterdamtól délnyugatra, Haarlemmermeer településen, Észak-Hollandiában.

Amszterdam Hollandia fővárosa, “Észak Velencéjének” is nevezik, amelyet az UNESCO Világörökség részét képező csatornarendszerének köszönhet.

Amszterdam legfontosabb múzeumai a Museumplein (Múzeum tér) területén találhatók, a Rijksmuseum délnyugati oldalán. A 19. század utolsó negyedében hozták létre az egykori világkiállítás alapján. A tér északkeleti részét a nagy Rijksmuseum határolja. A Rijksmuseum előtt a téren egy hosszú tó található. Ez télen jégpályává alakul. A tér északnyugati részét a Van Gogh Múzeum, a House of Bols koktél & Genever Experience és a Coster Diamonds határolja. A Múzeum tér délnyugati határa a Van Baerlestraat, amely Amszterdam ezen részén jelentős átjáró. A Concertgebouw a tér túloldalán található.

A Rijksmuseum a klasszikus holland művészet legnagyobb és legfontosabb gyűjteményével rendelkezik. Gyűjteménye közel egymillió tárgyból áll. Az Amszterdamhoz leginkább kapcsolódó művész Rembrandt, akinek munkáját és tanítványainak munkáit a Rijksmuseum mutatja be. Híres a Van Gogh múzeum is, mely a festőóriás festményeit mutatja be. A Van Gogh múzeum mellett áll a Stedelijk Múzeum. Ez Amszterdam legfontosabb modern művészeti múzeuma.

Amszterdam számos más múzeumot foglal magában az egész városban. Olyan kis múzeumok, mint a Verzetsmuseum (Ellenállási Múzeum), az Anne Frank Ház és a Rembrandt Ház Múzeum, egészen a nagyobb múzeumokig terjednek, mint például a Tropenmuseum (Trópusi Múzeum), Amszterdami Múzeum (korábban Amszterdami Történeti Múzeum néven ismert). Amszterdam Hermitage és a Joods Historisch Múzeum (Zsidó Történeti Múzeum) is említésre méltó. A modern stílusú Nemo gyermekbarát tudományos kiállítások színhelyéül szolgál.

Amszterdam a fesztiválok egyik fővárosa, hiszen egy év alatt közel 150 fesztiválnak ad otthont. Ilyenek például a Király és Királynő nap, valamint a Holland előadóművészeti fesztivál. Érdemes tehát ellátogatni a városba, ami nagyon sok programot ígér.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Amszterdam repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: Eindhoven repülőtér, Billund repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.