Glasgow repülőtérAutóbérlés Glasgow repülőtér

A glasgowi repülőtér, más néven glasgowi nemzetközi repülőtér (GLA), korábban Abbotsinch repülőtér, az egyik fő nemzetközi repülőtér Skóciában. Paisley-ben található, Glasgow városközpontjától nyugatra 16 kilométerre. 2019-ben a repülőtér közel 9 millió utast szállított, így Skóciában az Edinburgh-i repülőtér után a második legforgalmasabb, az Egyesült Királyságban pedig a kilencedik legforgalmasabb repülőtér.

Glasgow Skócia legnépesebb városa és az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa, becsült városi népessége 2016-ban 612.000 fő. Glasgow a Clyde folyón található, az ország nyugati középső alföldjén. Ez az Egyesült Királyság ötödik leglátogatottabb városa.

A város számos lehetőséggel rendelkezik a kulturális tevékenységek széles skálájához, a curlingtől az operáig és a balettig, a futballtól a művészet megbecsüléséig; emellett nagyszámú múzeumot is kínál, amelyek magukban foglalják a közlekedés, a vallás és a modern művészet iránt érdeklődőket. A város kulturális sokszínűségét díjazták 1990-ben, amikor Glasgow-t Európa kulturális fővárosává nevezték ki.

A város fő önkormányzati könyvtára, a Mitchell Könyvtár Európa egyik legnagyobb könyvtárává nőtte ki magát, jelenleg mintegy 1,3 millió könyvet, kiterjedt újsággyűjteményt, valamint ezernyi fényképet és térképet tartalmaz. [123] Az akadémiai könyvtárak közül a Glasgowi Egyetemi Könyvtár a 15. században indult, és Európa egyik legrégebbi és legnagyobb könyvtára, egyedülálló és jellegzetes, nemzetközi státuszú gyűjteményekkel.

Skócia nemzeti művészeti szervezeteinek nagy része Glasgow-ban található, ideértve a Skót Operát, a Skót Balettet, a Skót Nemzeti Színházat, a Skót Királyi Nemzeti Zenekart, a BBC Skót Szimfonikus Zenekart és a Skót Ifjúsági Színházat.

Glasgow-ban számos élő zenei helyszín, kocsma és klub található. A város néhány legismertebb helyszíne a Glasgow Royal Concert Hall, a The Hydro, a SECC, a Glasgow Cathouse, a The Art School, valamint a The Garage, amely Skócia legnagyobb szórakozóhelye.

Glasgow számos színháznak ad otthont és számos múzeumnak és művészeti galériának is ez az otthona. A legtöbb múzeum és galéria Glasgow-ban állami tulajdonban van, és ingyenesen látogathatóak.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Glasgow repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: Edinburgh repülőtér, Cardiff repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.