Cardiff repülőtérAutóbérlés Cardiff repülőtér

A Cardiff Airport (walesi: Maes Awyr Caerdydd) (IATA: CWL) a legforgalmasabb repülőtér Walesben, Nagy-Britanniában. Rhoose közelében, a Vale of Glamorgan területén található.

Cardiff számos kulturális látnivalóval rendelkezik, a történelmi Cardiff-kastélytól és a városon kívüli Castell Coch-tól a modernebb Wales Millennium Centerig és a Cardiff-öbölig. Cardiff a 2008-as Európa Kulturális Fővárosa döntőse volt. Az elmúlt években Cardiff turisztikai célponttá nőtte ki magát, és a közelmúlt elismerései szerint Cardiffot a Guardian olvasói az Egyesült Királyság nyolcadik kedvenc városának választották. Számos fesztiválnak ad otthont egész évben, ilyen például a Nagy-Britanniai Sajt Fesztivál vagy a Cardiff-i Téli Meseország. Nagyszámú koncertet tartanak a városban, a nagyobbakat a St David’s Hallban, a Motorpoint Arénában (korábban Cardiff Nemzetközi Arénának hívták) és alkalmanként a Principality Stadionban. Számos előadóművészeti helyszín található a városon belül. Ezek közül a legnagyobb és legkiemelkedőbb a Wales Millennium Center, amely opera-, balett-, tánc-, vígjáték- és musical-előadásoknak ad otthont, és (2008 őszétől) a BBC Wales Nemzeti Zenekara otthona. A St David’s Hallban (amely a Singer of the World versenynek ad otthont) rendszeresen fellépnek klasszikus zene és balett, valamint más műfajú zenék. Cardiff színházai közül a legnagyobb az Új Színház, amely a városközpontban található, közvetlenül a Queen Street mellett. További ilyen helyszínek a Sherman Színház, a Chapter Arts Center és a Gate Arts Center.

Cardiff kiterjedt parkjairól és egyéb zöldterületeiről ismert, amelyek a város teljes területének mintegy 10% -át lefedik. A város fő parkja a Bute Park (amely korábban a kastély területe volt) észak felé húzódik Cardiff egyik fő bevásárlóutcájának (Queen Street) elejétől; az északnyugatra fekvő szomszédos Llandaff Fields és Pontcanna Fields együttesével a Taff folyót szegélyezi.

Érdemes lehet tehát ellátogatni ebbe a sokat ígérő városba, ahol számos programot találhatunk kedvünkre, hisz rengeteg lehetőség rejlik Cardiffban.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Zakynthos repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: Glasgow repülőtér, Amszterdam repülőtér, Dortmund repülőtér, Dublin repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.